CHP'li 14 Milletvekili Şeker Fabrikası için Erciş'te

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinasyonunda kurulan komisyon, yarın Erciş Şeker fabrikasını ziyaret edecek.

Türkiye Şeker Fabrikaları'na (Türkşeker) ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin çıkarılan kararın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinasyonunda kurulan komisyon, şeker fabrikaları ziyareti kapsamında Erciş Şeker Fabrikasını ziyaret etmek için akşam saatlerinde  Erciş ilçe merkezine geldi.  CHP Erciş ilçe Başkanı Cafer Uslubaş ve ilçe örgütünün karşıladığı heyet akşam yemeğini birlikte yedikten sonra dinlenmek üzere Otele geçtiler.

Açıklamalarda bulunan CHP Erciş ilçe Başkanı Cafer Uslubaş ilçemizde bulunan Erciş Şeker Fabrikası  Van Gölü Havzasın da bulunan tek sanayi kuruluşudur. Bu şeker fabrikasının Ekonomiye katkısı ise yaklaşık yılda 50-60 milyondur, burası 10 binlerce çiftçimizin ekmek kapısıdır Ercişliler olarak böyle bir sanayi kuruluşunun özelleştirilip satılmasına karşıyız. Erciş Şeker Fabrikasına sahip çıkmak için Genel Başkanımızın talimatı ile oluşturulan Komisyonumuz akşam saatlerinde ilçemize geldiler. 

Yarın saat 10:00’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA ve Milletvekilleri Sezgin TANRIKULU, Okan GAYTANCIOĞLU, Orhan SARIBAL, Burcu KÖKSAL,Melike BASMACI, Özkan YALIM, Mehmet GÖKER, Ali AKYILDIZ, Turabi KAYAN Kadim DURMAZ, Semra DİNÇER, Gamze Pamuk ATEŞLİ ve Pınar UZUN’unda aralarında bulunduğu komisyonumuz Erciş Şeker Fabrikasını ziyaret edecek .Tüm Erciş Halkını,Çiftçilerimizi Sivil Toplum Kuruluşlarımızı  Van Gölü havzasının tek sanayi kuruluşu olan Erciş Şeker Fabrikasına sahip çıkmak için yarın yapılacak olan ziyaret ve basın açıklamasına bekliyoruz dedi.

ercişhaber