CHP'li Korukcu: 'KAYYIMLAR HALK İÇİN DEĞİL...

TAKİP ET

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL sürecine tepki gösteren CHP Van İl Başkanı Mehmet Korukcu, bir an önce OHAL'ın kalması gerektiğini kaydetti. CHP olarak ilk OHAL ilanına destek verdiğini belirten Korukcu, AKP OHAL'i muhalifleri susturmak için bir araç olarak kullandığını açıklayarak, ' Şuanda Türkiye de OHAL'ı uzatacak bir durum yok. KYK'larla milletvekilleri, belediye başkanları tutuklandı ve belediyelere kayyım atandı. Her zaman söylediğimiz gibi halkın iradesiyle seçilmiş birini görevden alarak yerine kayyım atanması halkın iradesine ipotek koymaktır.' Diye konuştu.

Korukcu, "Bir belediye başkanı yolsuzluk yada farklı bir suç işlemişse bu yargı tarafından yargılanır ve cezası neyse verilmesi gerekir ve belediye meclis üyeleri kendi aralarında bir belediye başkanı seçer.  Kayyımlar halkın iradesine karşı yapılmış bir darbedir. Her hangi bir ilde hangi partinin belediye başkanı olursa olsun fark etmez gövden alınarak yerine kayyım atanması kabul edilemez. Eğer bir ülkede sokağa çıkma yasağı varsa, insanlar rahat rahat propaganda yapamıyorsa, sesini duyuramıyorsa o zaman bu ülkenin kötü yönetiliyordur. Yaşan bu olumsuz durumun tek sorumlusu hükümettir." şeklinde konuştu.  

 

‘KAYYIMLAR HALK İÇİN DEĞİL AKP İÇİN ÇALIŞIYOR’

 

Belediyelere atanan kayyımların halk için yaptıkları tek bir icraatın olmadığını belirten Korukcu, kayyımların birer AKP il ve ilçe başkanı gibi çalıştığına dikkat çekti.  Kayyım atanan belediyelerde ve diğer kurumlarda işçi alımlarında büyük adaletsizlikler olduğuna vurgu yapan Korukcu, “Van İŞKUR Müdürlüğü'ne 7 bin iş başvurusu vardı. Bu başvurudan sadece 700 kişi işe alındı ve bu kişilerde AKP Van il başkanlığını belirlediği listeler doğrultulanda alındı.  AKP hükümeti belediyelerde gereksiz yere çok işçi çalıştırıyor iddiasıyla birçok belediyede işçileri işten çıkarttı ve ardından kendi belirledikleri listeler doğrultusunda işçi alımı yaptı. Bunun en açık örneği İpekyolu Belediyesinde yaşandı. 107 işçi işten çıkarıldı ve hemen yerine işçi alımı yapıldı. Şuan işe alınanlar ne bir kural nede bir mülakata tabi tutulmuyor. İşçi alımları tamamen akp il ve ilçe başkanlıklarının hazırladıkları listeler doğrultusunda alınıyor. Aynı zamanda bu işçi alımları hakkında çok ciddi söylemelerde var. Bu söylemlerin başında birçok işçinin para karşılığında işe alındığı iddiaları duyuyoruz. İşe alınanlara bakıldığında birçoğu il ve ilçe başkanlarının akrabaları ve yakınları olduğunu da gördük.” Diye konuştu. 

 

‘AKP HÜKÜMETİNİN ARTIK BELEDİYE BAHANESİDE KALMADI’ 

 

Daha önce yerelde HDP iktidarı genelde de AKP iktidarını olduğuna belirten Korukcu, şimdi ise hem yerelde hem de genel de AKP iktidarda olduğuna dikkat çekti. Daha önce AKP’liler birçok platformda “DBP’li belediyeler hizmet üretmemize engel oluyor” dediğini belirten Korukcu, “Artık AKP’nin elinde hiçbir bahanesi kalmadı. Bu kentin acil bir otogara, çevre yoluna ve stadyuma ihtiyacı var. Eğer söylemelerinizde samimiyseniz bu saatten sonra bu hizmetleri hayata geçirmek için hiçbir gerekçeniz kalmadı. Bizlerde bunun takipçisi olacağız.” Diye konuştu.  Korukcu, son olarak 2016 yılı çok kötü geçtiğine işaret ederek, “2017 yılının ülkemize huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. İnsanların ölmeyeceği, anaların ağlamayacağı bir yıl olmasını dilerim” dedi.