Çiğköfte Kuyruğunun Sırrı Ne

TAKİP ET

Van'da Ramazanını gelişiyle mantar gibi çoğalan çiğköftecilerin bazıları, lezzeti ve kalitesiyle uzun kuyruklar oluşturuyor

Van'da ramazanın gelişiyle beşyol mevkiinde Hayri Ustan'nın çifköfte tezgahı İftar vaktine saatler kala müşteriler tarafından uzun kuyruklar oluşturdu. Uzun kuyruklar oluşturan müşteriler; çiğköftenin çok lezzetli olduğunu ve bu kadar güzel çiğköfte için beklemek bizleri zorlamadığını söyledi.


Ramazan öncesi kebap sattığı dükkanın içinde çiğköfte satan Hayri Öztürkçü; kuyruğa giren vatandaşlar için, uzun yıllardan beri burada çiğköfte aldıklarını ve buradaki lezzeten uzun zamanlardan beri vazgeçemediklerini dile getirdi.Bahri Öztürkçü; bu durumdan çok memnun olduğunu söyledi. Özellikle milletin bu şekilde ve sabırla çiğköfte beklemeleri bu işe verilen emeğin en güzel göstegesi olduğunu söyledi.


''Ramazan ayı boyunca  yaklaşık olarak 2,5 ton bulgur tüketildiğini söyleyen Öztürkçü; bu işte 10 kişi emek veriyor''. Çiğköfte yapılışından da biraz bahseden Öztürkçü malzeme olarak bulgur, pul biber, kekik, salça ve diğer baharat çeşitlerini kullanıyoruz.  Fakat çiğköftenin lezzetli ustalığının ise sır olduğunu ifade etti. 

Son olarak bu şekilde kuyrukların oluşması, çiköftenin doğallığından ve damak tadına hitap etmesindendir diyerek  teşekkür etti.