ÇİNDEN SONRA GÖZLER TÜRKİYE'NİN İHRACATINDA

TAKİP ET

Çin ile Amerika arasındaki anlaşmazlıkların Türkiye'ye olumlu bir şekilde yansımaya devam ediyor ABD pazarında ciddi bir hareketlilik bekleniyor Dünyada satın alma alışkanlıkları değiştiği ve ekonominin yavaşlamasından dolayı herkesin daha ekonomik ve doğru mal almaya çalıştıyor.

 Van gazetesi/van haber 


Çin ile Amerika arasındaki anlaşmazlıkların Türkiye'ye olumlu bir şekilde yansımaya devam ediyor ABD pazarında ciddi bir hareketlilik bekleniyor  Dünyada satın alma alışkanlıkları değiştiği ve ekonominin yavaşlamasından dolayı herkesin daha ekonomik ve doğru mal almaya çalıştıyor.


"Türkiye hem ekonomisiyle hem doğru malıyla hem de lojistiğiyle alım yapmak için doğru bir ülke. Biz dünyanın önemli bir alternatif ülkesiyiz. Amerika da önemli alternatiflerden biri. Mutfak eşyasında yaklaşık 52 milyar dolar civarında ithalat yapıyorlar, bizim ihracatımız ise 150 milyon dolar. 


Dolayısıyla ABD pazarında daha çok yolumuz var. Çin ile ABD arasında uzun zamandır kurulmuş olan hem ticari hem de karşılıklı yatırım ilişkilerinin içine girmemiz gerekiyor ve gireceğiz. Önümüzdeki ay Şikago’da yapılacak olan IHHS Fuarı’na 40 firma ile katılacağız. ABD pazarında ürünlerimizin algısını yükselteceğiz. Türk ve yabancı aşçılar tarafından her yemeğin Türk tenceresi, Türk kuzinesi ve Türk ocağı ile yapıldığı bir mutfak kuracağız. Bunların yanında sosyal medyada fenomenleri ve bloggerlarla anlaşıp onları yönlendireceğiz. Pazarı güncel iletişim araçlarıyla çözmemiz gerekiyor. ABD sektörümüz için yeni bir çıkış olacak."


Türkiye'nin fiyatları, kalitesi, tasarıma olan inancı ve taleplere vereceğimiz cevaplardan dolayı çok doğru bir noktada olduğunu kaydeden Öztiryaki, "Mesele bu işe ne kadar gönül verdiğimiz. Sektörümüz bu konuda çok iddialı. Yaklaşık 200 ülkeye ihracat yapıyoruz. 10 bin dolar üzerinde ihracat yapan yaklaşık 4.700 firma var. Hepimiz tasarıma, güzel ambalaja ve satış yapabilmek için dünyanın her köşesine gitmek gerektiğine inanıyoruz. Türk endüstriyel mutfak ve ev tipi mutfak sektörü şu anda dünyanın önemli alternatiflerinden biri. Endüstriyel mutfakta Almanya, İtalya, İspanya ve Türkiye ihracatta öne çıkan ülkeler arasındadır. Amerika’da Avrupa’dan ihracat yapan da ilk 3 ülkenin içerisindeyiz." 



Haber Eyşan yüzgeç

Çin türkiye abd ihracat ekonomi fuar ihhs fuarı’ bloggerlar türk kuzines abd sektörü abd pazarı van gazetesi van haber