Coronavirüsü Altına'da Vurdu - Vanhaber

TAKİP ET

VANHABER Bugün 331 TL'ye ulaşan çeyrek altın fiyatı, son iki ayda yüzde 14, son bir yılda yüzde 44, son iki yılda yüzde 164 arttı. Mevduat faizinin yüzde 9, enflasyonun yüzde 12,5 civarında olduğu düşünüldüğünde, altın yatırımcısına iyi kazanç sağlamış görünüyor.

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, vatandaşın bankalardaki altın mevduatındaki artış da dikkat çekiyor. 

Corona virüsü salgınının yarattığı endişelerle altının uluslararası piyasalardaki dolar cinsinden fiyatı da iç piyasada TL cinsinden karşılığı da artıyor.

Vatandaşın (yurt içi yerleşik gerçek kişiler) mevduat ve katılım bankalarındaki toplam altın (kıymetli maden depo) mevduat ve fonları 28 Şubat’ta 17 milyar 232 milyon dolara ulaştı. Bu rakam, 338.16 tona denk geliyor.

 

FİYATI KATLANDI

Bugün 331 TL’ye ulaşan çeyrek altın fiyatı, son iki ayda yüzde 14, son bir yılda yüzde 44, son iki yılda yüzde 164 arttı. Mevduat faizinin yüzde 9, enflasyonun yüzde 12,5 civarında olduğu düşünüldüğünde, altın yatırımcısına iyi kazanç sağlamış görünüyor.

Altının “güvenli liman” olarak görüldüğünü hatırlatan yatıımcılar merkez bankalarının da rezervlerini giderek artan oranda altında tutmaya yöneldiğine işaret etti.

altın fiyatları korona virüs yatırımclar uluslararası piyasalard merkez bankaların vanhaber vanhaberleri vangazetesi 232 milyon dolara ekonomi corona virüsü salgınının yarattığı endişelerle altının uluslararası piyasa coronavirüsü altınada vurdu - vanhabe