EŞ BAŞKANI AVCI: "ÖZ KAYNAKLARIMIZLA YOLLARIMIZI VE KANALLARIMIZI YAPACAĞIZ"

TAKİP ET

Gürpınar İlçesi'nde muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, 'Belediyenin öz kaynaklarıyla kendi personelimiz ve makinamızla yollarımızı ve su kanalarımızı yapacağız' dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Gürpınar ilçesinde 59 mahallenin muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Güzelsu (Hoşap) ve Nordız bölgesi muhtarlarıyla 2 ayrı toplantıda bir araya gelen Eşbaşkan Mustafa Avcı’ya HDP Gürpınar İlçe Eşbaşkanları Sinem Malal ve Bahattin Yavuz, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Kıran, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Firoz Özdemir, Yol Yapım Daire Başkanı Cihan Gümüşlü, VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir, şube müdürleri ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. 

 

Güzelsu’da bulunan Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Şefliği’nde yapan ilk toplantıda muhtarlar, mahallelerinde yaşanan sorunları ve halkın taleplerini akardı. 

 

Sorun ve taleplerin tek tek not edildiği toplantıda, belediyenin mevcut çalışmalarını anlatarak konuşmasına başlayan Eşbaşkan Avcı, kayyumdan kalan borca işaretti. Eşbaşkan Avcı, göreve geldikleri günden bu yana büyük oranda tasarruf sağladıklarını söyledi. Avcı, “Belediyenin öz kaynaklarıyla ihaleye çıkmadan kendi personelimiz ve makinamızla yolunuzu ve su kanalınızı yapacağız” dedi. Kent geneli servis araçlarına kesilen trafik cezalarına da değinen Avcı, “Bu ulaşım sorunu gündemimizde; ancak kısa sürede çözülecek bir sorun değil. Bir Ulaşım Ana Planı çalışmamız var. Bu çalışma ile ulaşım sorununun çözümünü sağlayacağız. Ulaşıma bir standart getirilecek. Taksi, otobüs ve minibüsler bir standarda tabi olacak” diye konuştu. 

 

MUHTARLAR ‘YASAK’ BÖLGELERİ SORDU 


İkinci toplantı için VASKİ Gürpınar İlçe Şefliği’ne geçen Eşbaşkan Avcı ve beraberindekiler, Nordiz bölgesindeki muhtarları dinledi. İlçelerde uygulanan “Özel Güvenlik Bölgesi” konusunun bir kez daha gündeme geldiği toplantıda Eşbaşkan Avcı, “Bu sorun muhtarlar tarafından her gün bize iletiliyor. Birimlerimize ait çalışmaya çıkan iş makinalarının önü karakol tarafında kesiliyor. Özel Güvenlik Bölgesi sorunu belediyenin çözeceği bir sorun değil. Burada yapmanız gereken valiliğe dilekçe vermek. Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde muhtarlar olarak çalışma iznini almanız gerekiyor. İzin alındıktan sonra biz ekiplerimizi bu bölgelere çalışmaya göndereceğiz” ifadesinde bulundu. 

Toplantı sonrası Eşbaşkan Avcı, Güzelsu’da birçok mahallenin ulaşımını sağlayan ve yıkılmak üzere olan köprünün bulunduğu alana giderek inceleme yaptı.  Ardından kentin içme suyunun sağlandığı Yukarı Kaymaz (Bejîngir) Mahallesi’nde bulunan bölgeye geçen Avcı, tesis hakkında VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir’den detaylı bilgi aldı.