FİDAN "KADINLARIN AİLE BÜTÇELERİNE KATKIDA BULUNMAK"

TAKİP ET

Van'ın en iyi kahvaltı ve kafe restoranında kahvaltı düzenleyen Fidan, yaptığı projeleri açıkladı.

 

VAN GAZETESİ © ÖZEL HABER 2018

Fidan, “Üye sayımız 84 bayandan oluşmaktadır. 26.04.2010 tarihinde 7 bayan olarak Edremit ilçemizde kadınların ekonomi, sosyal, kültürel, bireysel ve toplumsal anlamda gelişip güçlenmesini sağlamak adına Erdemkent Kadın Dayanışma ve Kalkınma Derneğini kurduk.”  Dedi.

KADINA CAN SUYU VERMEK

Fidan, “Projemizin amacı; Toplumun bilhassa Güneydoğu Anadolu’da adı olmayan kadına can suyu vermek, alacakları eğitimle zanaatkâr olarak sertifikalı bir meslek edindirmek, toplumsal barışa katkıda bulunmaktır.” dedi.

 Fidan, “Yine bu projemizde Kişisel Gelişim Uzmanlarımızın katılımıyla, Toplumsal hayatta gerçekleşen insan ilişkilerini gözlemleme, İş yaşamında ve sosyal yaşamda eğitim, Kişisel Gelişimde bilgi ve becerilerin kazanımının sağlanması hedefine yönelik eğitimlerin verilmesini düşünüyoruz. Bunların yanı sıra birçok eğitimlerimizde oldu. Bazı STK’lara ve kamu kurumlarına daha iyi nesil yetişsin diye programlar düzenledik. Bu projede bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.  Son olarak ise; Proje bitiminde iki dönüşümlü eğitim verildikten sonra kadınlar olarak kooperatifleşmeyi düşünüyoruz.” diyerek konuşmalarını noktaladı.

 

KADINLARIN AİLE BÜTÇELERİNE KATKIDA BULUNMAK

Fidan, “Amaçlarımızdan bir kaçı ise; Yöremizde kadınların eğitimi ve elzem olarak gördüğümüz aile planlaması konusunda bilinçlendirmek ve kadın birliği oluşturarak kadınların aile bütçesine katkıda bulunmak… Bu amaçlarımızı gerçeğe dönüştürmek adına 05.10.2017 tarihinde İçişleri Bakanlığına “Geliş Tanış Olalım İşi Kolay Kılalım” projemizi sunarak ve bu projemizin onaylanması bizi güçlü daha güçlü olmamızı sağladı.” dedi.

 

 

Diğer haberlerimize göz atmanızı temenni ederiz. Kalın Gazete ile…

VAN GAZETESİ © ÖZEL HABER