Güler, ''Türkiye Pazarına Bu Fuarda Keşfedin!''

TAKİP ET

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, İran halkına seslendi. Konuşmalarında fuarın temel hedeflerini ve ne zaman yapılacağını Türkiye'nin ilk Farsça gazetesi olan Van Gazetesi'ne açıkladı.

Güler, ”Öncelikle İranlı dostlarımıza merhabalar… Yakında gerçekleşecek olan fuarımıza İranlı dostlarımızın katılmaları bizleri mutlu edecektir. Fuarımız; proje ile teknik kapasite bakımından uygun yeterliliğe sahip bir fuar ve kongre merkezimizin Van İlinde yapılması, Van ilini ulusal ve uluslararası alanda tercih edilen bir destinasyon merkezi. 2018 yılının ilk çeyreğinde bu merkezde gerçekleştirilecek 3 fuarımız olacaktır. İlk olarak; Tekstil ve Ev Tekstili fuarı 29 Mart, 31 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihleri özellikle nevruza denk getirmemizin sebebi ise; İran’daki halkımızın buraya gelip, tekstil fuarımızı yakında görmeleridir. İran ve Van arasında verimli ticaretin olmasını temenni ediyoruz. Bu yüzden, İranlı dostlarımızı fuarımıza davet ediyoruz. İkinci fuarımız; İnşaat ve Mobilya. 12-15 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Gerçekleşecek bu fuara İran’dan da 15, 20 tane katılımcı firmamız gelecek. İranlı yatırımcıların buraya gelerek, bu fuarda ticaret yapmalarını istiyoruz. Ayrıca; kendi ürünleri varsa gelip burada ürünlerini tanıtabilirler. Düzenlenecek olan üçüncü fuar ise; Tarım Hayvancılık ve Gıda fuarıdır. İki ülke arasındaki özellikle Doğu ve Batı Azerbaycan İran tarımında büyük yere sahiptir. Bizim ülkemizde tarımla alakalı büyük gelişmeler var. Bu yılın son baharında İran’da iki tane fuar oluşturma planımız var. Biri Urmiye, diğeri de Tebriz’de yapılması planlanan fuarlarımızı gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz İnşallah! İran’da Türkiye’yi Türkiye’nin ürettiği ürünleri tanıtmayı planlıyoruz. Aynı şekilde İran’ında buraya gelerek, Van’da Türkiye pazarına açılmak için fuarlar yapmasını istiyoruz.” diyerek konuşmalarını tamamlamadan önce İranlılara değer verdiğini belirtti.


2018’de Van’daki fuarlar

29/31 MART 2018 TEKSTİL ve EV TEKSTİLİ FUARI

12/15 NİSAN 2018 İNŞAAT ve MOBİLYA FUARI

26/29 NİSAN 2018 TARIM HAYVANCILIK ve GIDA FUARI

Asya Fuarcılık Kimdir?

Ajans Asya fuarcılık 2010 yılında kuruldu. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde fuarcılık yapmaktadır. Türkiye Odalar Borsalar Birliği fuar meclis üyesidirler.

Kaynak:www.vangazetesi.com.tr