GÜRPINAR'DA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

TAKİP ET

Gürpınar Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan tarımsal sulama kanallarında çiftçilerin mağdur olmaması için temizlik çalışması başlattı.

Gürpınar Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan tarımsal sulama kanallarında çiftçilerin mağdur olmaması için temizlik çalışması başlattı.

Havaların ısınmasıyla birlikte çiftçilerin üretime başlaması için yapılması gereken tarımsal sulama kanallarının temizliği bu yıl yapılmadı.

Tanış, “ilçemiz hayvan sayısı ve tarımsal alan itibarıyla bölgenin en büyük üretim merkezlerinden birisidir. Bu anlamda ilçemizde tarım ve hayvancılığın çok önemli bir yeri vardır.  Her yıl düzenli olarak bahar aylarında temizlenen tarımsal sulama kanalları bu yıl temizlenmediği için ilçemizdeki çiftçilerin mağduriyetine sebep oldu. Tarımsal çalışmalar ertelenmemesi ve zamanında yapılması gereken çalışmalardır. Vaktinde yapılmayan tarımsal çalışmalar, hasat ve ekim zamanını olumsuz etkileyecektir. Bizde ilçemizdeki çiftçilerin bu durumdan etkilenmemesi için 6 iş makinası kiralayarak mahallelerimizde görevlendirdik. Bizim için önemli olan çiftçimizin mağdur olmaması ve tarımsal üretimin aksamamasıdır.” dedi.

Güzelsu Mahallesinde çiftçilik yapan vatandaşlar ise bu yıl tarımsal sulama kanallarının temizlenmemesinden dolayı üretiminin olumsuz etkileneceğinden endişe duyduğunu belirtti.

                  gürpınar haberleri,gürpınar gazetesi,gürpınar haber,gürpınar belediyeleri,gürpınar haberleri,gürpınarda son dakika,gürpınar haber kanalı,gürpınar gazeteleri,son dakika gürpınar,gürpınar news,haberhürpınar,gürpınarhaber,gürpınargazetesi,tanış,gürpınar belediyesi çalışmaları,