İLK ÖNCE YAYINI DURDURDULAR...

TAKİP ET

Van TV Genel Yayın Koordinatörü Serdar Altan Van TV'de yaşananları Evrensel'e anlattı.

Başbakanlık emriyle TÜRKSAT tarafından yayını durdurulan kanallar arasında yer alan Van TV’nin binası bugün mali polisler tarafından basılarak karasal ve internet yayınları da durdurulduktan sonra binası mühürlendi.

Van TV Genel Yayın Koordinatörü Serdar Altan Van TV’de yaşananları gazetemize anlattı.

İLK ÖNCE YAYINI DURDURDULAR

Van TV Genel Yayın Koordinatörü Serdar Altan binalarını basan polislerin ilk olarak yayın odasına girerek kanalın yayınını durdurduğunu daha sonra diğer bölümlere geçtiklerini belirtti. Kanalın yayının durdurulmasını ardından personelin dışarıya çıkartılarak yayın odalarının mühürlendiğini söyleyen Altan “Yayın odalarımız mühürlendikten sonra diğer bölümlere geçtiler binada bulunan demirbaşları kayıt altına aldılar daha sonra ana kapıyı da mühürledikten sonra kanaldan ayrıldılar” şeklinde konuştu.

OHAL KANUNLARI İLE YÖNETİLİYORUZ

Yaşananları hukuksuzluk olarak değerlendiren Altan “OHAL kanunları ile yönetiliyoruz. Bu şekilde yönetilen bir ülkede birçok televizyon ve radyo kanalı kapatıldı” dedi. Kanalların kapatılmasının tek amacının muhalif ve gerçekleri halka doğru bir şekilde ulaştırmaya çalışan medyayı susturma olduğunu belirten Altan, bu durumu kabul etmeyeceklerini söyledi.

Altan son olarak “Bu TV ve radyo kanallarının çalışanları kapatma kararlarına karşı seslerini yükselteceklerdir. Halka gerçekleri doğru ve ilkeli bir şekilde ulaştırmak için ellerimden gerekeni yapacaklar” şeklinde konuştu. (Van/EVRENSEL)