İlk Yardım Farkındalık Eğitimi verildi

TAKİP ET

Van İl Sağlık Müdürlüğümüz 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından, Ak Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı, İlk Yardım İle Hayat Kurtarmak için Genel İlk Yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi verildi

Genel İlk Yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimin VATSO Van Sanayi Ticaret Odası toplantı salonunda 250 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

İl Sağlık Müdür Yardımcımız Dt. Şebnem Kartal, Sosyal Farkındalık programları kapsamında hazırlanan "İlk Yardım Kursu çok önemli, Ak Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen Genel İlk Yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi İlk Yardım İle insanların Hayatlarını Kurtarmak için 112 acil şube eğitmenlerimizce eğitim verildiğini belirtti. Genel İlk Yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi eğitim süresini 4 saat olduğunu ve Eğitim sonrası katılımcılara katılım belgesi verildi.

Dt. Kartal, "İlk yardıma çok önem veriyoruz; günlük yaşantımızda da ilk yardımı bilmek çok önemli.  Amacımız her yerde ve her evden bir ilk yardımcı yetiştirmek. Günlük yaşamımızda gerek sokakta gerek evimizde çeşitli kazalarla karşılaşabiliyoruz. Bu anlamda kazalarda zarar gören kişiye yapılacak ilk müdahale hasta veya yaralının hayatının kurtulmasına ve kalıcı hasarlar almasını engellemeye vesile olacaktır.

 

Eğitime Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgükçe, İl Sağlık Müdür Yardımcımız Dt. Şebnem Kartal, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Halis Gökyer,  Van Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, katılımda bulundu.