İş Garantili Eğitim İle 480 Kişi Alınacak

TAKİP ET

İŞKUR'un 812 BELGE NO'lu 14.12.2015tarihinde yetkilendirmiş olduğu özel istihdam ofisinin yapmış olduğu teşvik programı artık anlaşılan her kurum için verilen 6111 sayılı kanun gereği vergi kayıtlı her şirketine destek veriyor.

Yani eğitim alacaksınız, işe yerleştirileceksiniz ve devlet firmaya sigorta ve maaş desteği yapacaktır.
Firmaların bu teşviği kaçırmaması için büyük bir firma başvurusu geldiği açıklandı. 81 ilde yaklaşık olarak 10,756 firma olduğu tahmin ediliyor.
Teşvik geçen sene hızlı bir şekilde başladığı için bu sene 480 kişi kabul edilerek başlanılacak. Bunun sebebi ise 480 kişiyi kesin iş yerleştirme arzusudur.
Eğitimin eksiksiz ve piyasaya yönelik yetişmesini bekleyen firmalar, almak için garanti veriyorlar. Fakat iş sadece donanımlı yetişmek isteyen personelde.
Bu Destek Kısaca nedir?
2016 yılında çalışma hayatının en çok konuşulan unsurlarının başında asgari ücret ve işverene maliyeti gelmektedir. Yazımız tarihi itibari ile asgari ücretin işverene maliyeti konusunda herhangi bir teşvik indirimi olup olmayacağı resmi olarak açıklanmasa da 6111 sayılı kanun ile yürürlük kazanan ve 4447 sayılı kanunun geçici 10. maddesinde, sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarlarının İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanması teşvikinden yararlanma süresi 31 Aralık 2015’te doluyordu. Kanunla Bakanlar Kurulu’na bu süreyi 5 yıl uzatma yetkisi tanınmıştı. Hükümet de bu yetkisini kullanarak bu teşviki 2020 yılına kadar uzatmış oldu.
Yani şirketler eğitimli personel alınca sigorta ve maaş desteğini devlet 48 aya kadar karşılamış olacak. Bu teşvik programında firmaların tek isteği eğitimli personel olmanız.
81 ilde yararlanbileceğiniz teşvik için alacağınız eğitim uzaktan eğitim şeklinde ve 2 ay sürmektedir.
En az lise mezunu olmanız ve evraklarınız ile başvurmanız şarttır.   Çünkü alacağınız eğitimin sonunda iş garantisi veren kuruluşlar Türkiye’nin en büyük firmalarıdır. İstekleri ise donanımlı adaylardır.
Evrak onayınız geldiği takdirde eğitim ücretiniz 4500 TL iken sadece vergi kısmına denk gelebilecek tutar olan 550 TL vererek başvurabiliyorsunuz. Aksi takdirde programa kayıt olmanız yada teşviklerden yararlanmanız bu durumda imkansız.
Eğitimin İçeriği Nedir?
Eğitim programının içeriği İnsan Kaynakları Uzmanlığı. Ülkemizde hemen hemen her şirketin İnsan Kaynakları departmanı bulunmaktadır. Şirketler, verdiği önemli kararlarda adım atarken İnsan Kaynakları departmanına ihtiyaç duyar. Günümüzde İnsan Kaynakları bir şirketin işe alımlarda, çalışma saatlerinden personellerin sorunlarına kadar her şeyin aslında idari olarak yönetildiği bölümdür. Yani kısacası İnsan kaynakları işyerlerinde ihtiyaç duyulan insan gücünü karşılamak ve verimli kullanmak için oluşturulmuş bölümün adıdır.
Eğitim ve Sertifika Süreci nasıl oluyor?
Eğitimi İŞKUR’dan değil Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ve yine bakanlık tarafından denetlenen eğitim kurumundan alıyorsunuz. Bu eğitim 2 ay sürüyor ve uzaktan eğitim olarak internet üzerinden veriliyor. Eğitimi tamamladıktan sonra yine M.E.B. onaylı tamamlama sınavına giriyorsunuz. Bu sınavdan geçer puan aldığınızda programa ait sertifika almaya hak kazanıyorsunuz.
Sertifikamı aldıktan sonra ne yapmalıyım?
Sertifikanızı aldıktan sonra yine İŞKUR’dan değil fakat İŞKUR’un yetkilendirilmiş olduğu Özel İstihdam Bürosu aracılığıyla İşe Yönlendirme aşamasına geçmiş bulunuyorsunuz. Bu Özel İstihdam Büroları’nın İŞ YÖNLENDİRME yetkisi bulunmasından dolayı sizi anlaşmalı olduğu diğer firmalar ve şirketlerle görüşmenizi ve iş başvurusu yapmanızı sağlıyor. Bu yıl yapılan anlaşmalarda ise firmaların 480 kişiyi alacaklarını belirtmesi üzerine Teşvik Programı tekrar açıldı. Yani 480 kişi işe yerleştirilecek.

Başvuru için Aşağıdaki Formu doldurmanız yeterlidir.
Bakanlık Kabul onayı için Sizlere dönüş yapılacaktır.
Evrak onayınız geldiği takdirde eğitim ücretiniz 4500 TL iken sadece vergi kısmına denk gelebilecek tutar olan 550 TL vererek başvurabiliyorsunuz. Aksi takdirde programa kayıt olmanız yada teşviklerden yararlanmanız bu durumda imkansız.
Not: Eğitimler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel eğitim kurumu tarafından uzaktan eğitim olarak internet üzerinden verilecektir. Eğitim programının bitmesinin ardından yapılacak olan iş yönlendirmeleri ise İŞKUR’un yetkilendirmiş olduğu Özel İstihdam Bürosu tarafından yapılacaktır.