İş makinesi doğalgaz borusunu patlattı

TAKİP ET

İpekyolu ilçesinde elektrik direklerinin düzenlenmesiyle ilgili yürütülen çalışma kapsamında kazı yapan iş makinesinin, yanlışlıkla doğalgaz borusunu patlaması tedirginliğe yol açtı

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesinde kazı çalışması yapan kepçe, yanlışlıkla doğalgaz borusunu patlattı. 

İskele Caddesi Altaylı sokakta, elektrik direklerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili yürütülen proje kapsamında belediyeden alınan izinle akşam saatlerinde kazı çalışması başlatıldı. 

Özel bir firmaya ait kepçe, kazı sırasında yanlışlıkla doğalgaz dağıtım borusunu patlattı.

Çevreye yayılan gaz kokusu nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, evlerini tahliye ederek bölgeden uzaklaştı. 

Durumun haber verilmesi üzerine poles ekipleri bölgeyi güvenlik şeridine alırken, doğalgaz firması yetkilileri de vanayı kapatıp doğalgaz akışını kesti. 

Mhalle sakini Feyat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevreye gaz kokusunun yayıldığını ve zehirlenmemek için evlerinden uzaklaştıklarını söyledi. 

Yatalak babasını sırtına alarak kaçtığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Akşam misafirlikten eve geldiğimde ekiplerin kazı çalışması yaptığını gördüm. Gece kazı yapılmasına bir anlam veremedim. Eve girdiğimizde doğalgaz borusu patladı ve çevreye gaz kokusu yayıldı. Ben ve komşularımız hızla evlerimizden uzaklaşarak güvenli bir yere geçtik. Gece saatinde kazı çalışması yapılmasına kim izin veriyor? İnsanların canları burada söz konusu. Gündüz neden yapılmıyor bu işler? Burada hasta, yatalak durumda olan insanlar soğukta bekliyor. Allah'tan reva mı bu."

Evlerini terk eden diğer vatandaşlar da tepki göstererek, birçok kez doğalgaz şirketini aramalarına rağmen telefonlarına cevap verilmediğini ileri sürdü. 

Olay yerine gelen ekiplerin çalışmalarını tamamlamasının ardından vatandaşlar evlerine döndü.