İYİ Parti Van Milletvekili Adayı Çivi:Ulaşılabilinir Olacağım

TAKİP ET

24 Haziran'da 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinden İYİ Parti Van 3. Sıra Milletvekili Adayı Tülay Çivi seçim çalışmalarını ve Milletvekilliği adaylığı değerlendirerek, Milletvekili seçildiğinde neler yapmak istediklerini anlattı.

Yİ Parti’den Van 3.  Sıra Milletvekili adayı olan Tülay Çivi Milletvekilliği adaylığını, seçim çalışmalarını ve Milletvekili seçildiği takdirde Van ile ilgili yapmak istediklerini Bisesvan Haber sitemize değerlendirdi. İyi Parti Van Milletvekili Adayı Tülay Çivi, ‘’İyi bir kadın temsiliyeti ve ulaşılır bir vekil olmak için aday oldum’’ dedi.

 

‘’KOCAELİ’NDEN DEĞİL, VAN’DAN ADAY OLMAK İSTEDİM’’

İyi Parti Van Milletvekili Adayı Tülay Çivi, ‘’Bu toprakların evladıyım. Öncelikle siyasi hayatımı İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilattın da başladım. İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı Kurucular Kurulu Üyesiyim. Yaklaşık 6 ay gibi bir zaman içinde İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilattın da birçok görevde bulundum. Genel Başkanımız Meral Akşener’in İdeolojisini elimden geldiği kadar benimseyip bu süreci ne kadar iyi değerlendirebilirim noktasında kendimi geliştirmek için böyle bir süreçte Milletvekili aday oldum. Sonrasında ben Kocaeli’nden değil kendi memleketim olan Van’dan aday olmak istedim. Burası kendi insanım, kendi topraklarım, buranın coğrafyasın, yapısını, insanını çok iyi biliyorum. Bu cesareti ve donanımı kendimde görüyorum’’dedi.

 

‘’SEÇMEN KADIN ADAYDAN CESARET ALIYOR’’

İyi Parti Van Milletvekili Adayı Tülay Çivi, ‘’Genel durumda kadınlar üzerine şiddet, baskı var. Özellikle şimdiki İktidar Partisi döneminde kadınlar birçok alanda geri planda kalıp baskı ve şiddet ile karşı karşıya kalmaktadır. Van’da kadınlar Türkiye genelinde değerlendirdiğimiz zaman bütün her şeyden iki adım geridedirler. Benim Kadın aday olmam ile birlikte birçok kadın arkadaşımız cesaretlendi ve bu Van İYİ Parti teşkilatımız içinde de olumlu bir hava yarattı. Bundan dolayı da bir Kadın aday olarak daha çok kendime güvenim arttı diyebilirim’’dedi.

 

‘’KADINLARIMIZ SOSYAL ve EKONOMİK HAYATTA DAHA ÇOK OLMALI’’

İyi Parti Van Milletvekili Adayı Tülay Çivi, ‘’Bir Kadın Milletvekili Adayı olarak Kadınlarımızın sosyal hayatta daha aktif rol almasını istiyorum. Kadınlarımıza yönelik bir takım mesleki kurslar ile kadınlarımızı daha çok hem sosyal hem de ekonomik hayatın içine çekebiliriz. Kadınlarımız için yatırımcıları bulup farklı düşünceleri ve farklı fikirleri bir araya getirerek Van’da yeni istihdam alanların oluşturulması için çalışmalar yapacağım. Gençlerimiz ve çocuklarımızda bizler için çok önemli. Çünkü iyi bir nesil onlarla yetişecek, bizde kadınlarımızın ekonomik refah gücünü arttırmak adına çalışmalar yaparak gençlerimizi ve çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmelerini sağlamak olacaktır. Bu bağlamda Kadınlarımızı teşvik edecek, kadınlarımızın ne yapmak istediği doğrultusunda kadınlarımıza hayal etmeyi ve bu hayali gerçekleştirmelerini sağlayacak imkanları sunmak istiyorum. Bunun içinde kendim bizzat faaliyetlerde bulunup çalışmalarımı bu yönde sürdüreceğim’’ dedi.

 

‘’EN BÜYÜK HEDEFLERİM, KADIN VE GENÇLER’’

İyi Parti Van Milletvekili Adayı Tülay Çivi, ‘’Van’da bilindiği üzere büyük bir işsizlik mevcut. Gençlerimize baktığımız zaman bu gençlerimiz hep bir basamak olarak kullanılmış. Gençlerimiz kendilerini ifade edebilme yetisine sahip değiller. Halen aile ve çevresel baskının altındalar. Doğal olarak aile ve çevresel baskı şuan ki günümüz iktidarı çok fazla etkindir. Öncelikle ve en önemlisi insanlarımız kendi duygu ve düşüncelerini hiçbir baskı altında kalmadan özgürce ifade edebilmelerini sağlamaktır. Öncelikli çalışmalarımızdan biri de budur. Bir kadın milletvekili olarak ve bölgeden biri olarak kadın ve gençlerimiz oylarına talibim. Bizim yöre insanımız özelliğinde onlara bir adım gidene onlar iki adım gider. Önemli olan bu adımları doğru bir şekilde doğru adımlarla halkımıza doğru yaklaşımlar ile gitmek gerekir. Halkımıza bu samimiyeti gösterdiğinde inanın onlarda size aynı samimiyeti gösterir. Kadınlarımız ve gençlerimizin daha aktif hale gelebilmesi adına çalışmalar yürüteceğim. Kadınlarımız ve Gençlerimiz için kültürel seminerler düzenleyeceğiz. Kentimizde ne yazık ki sosyal ve kültürel hiçbir çalışma yok. Gelenek ve göreneklerimizi içinde bulunduracak sosyal ve kültürel festivallerin düzenlenmesi adına çalışmalar başlatacağım. Yeni neslimize gelenek ve göreneklerimizi aşılamak gerek. İnsanlarımız birbirleri ile kaynaşmadığı sürece, birbirlerini düşünce ve duygularını bilmediği müddetçe ne kimsenin birbirine saygısı kalır, ne samimiyet kalır, nede toplumsal barış olur. Toplumsal barışın sağlanması adına çalışmalar yürüteceğim’’ dedi.

 

‘’ULAŞILABİLİNİR OLACAĞIM’’

İyi Parti Van Milletvekili Adayı Tülay Çivi, ‘’Bir milletvekili adayı olarak en büyük vaadim tüm topluma ulaşılabilinir olacağım. Halkımız ile içi içe olup, halkımızın sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinlemek için onlarla toplantılar düzenleyeceğim. Seçim çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Her geçen gün İYİ Parti’ye halkın teveccühü daha çok artıyor. Buda bizleri mutlu ediyor ve cesaretlendiriyor. İYİ Parti olarak tüm Van halkının oylarına talibiz’’şeklinde konuştu.

 

TÜLAY ÇİVİ KİMDİR?

1988 Van doğumluyu. Eskişehir Üniversitesi Grafik ve Tasarım Bölümü mezunu. Özel bir şirkette yöneticilik yaptı. Ailesi ile yaşamakta ve Bekar’dır. Şuan kaligrafi sanatı ile uğraşıyor ve İlk sergisini de Van’da yapmak istiyor.