Kadınlar Van Gölü'nde Dayanışma İçin Bir Araya Geldi

TAKİP ET

VAN – Van'da İpekyolu Aile Destek Merkezleri (ADEM 8, ADEM 12 ve ADEM 13) koordinatörleri tarafından düzenlenen "Aynı Teknedeyiz" temalı etkinlikte, 100 kadın Van Gölü'nde gerçekleştirilen tekne turunda bir araya geldi.

Toplumsal dayanışma, çevre bilinci ve kişisel gelişim temalarının öne çıktığı program, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Programın açılışında konuşan ADEM 8 Koordinatörü Rabia Zorer, kadınların eğitimine, istihdamına ve sosyal hayata katılımına yönelik desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Zorer ayrıca organizasyona katkı sunan İpekyolu Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, İpekyolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Ali Şalem ile ADEM Genel Koordinatörü İsmail Serçe'ye desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Etkinlik kapsamında ADEM 12 Koordinatörü ve Sosyolog Şüheda Yaşin tarafından "Aynı Teknedeyiz" başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Van Gölü'nün ortasında yapılan söyleşide, çevreyi korumanın yalnızca doğaya değil, topluma ve gelecek nesillere karşı da bir sorumluluk olduğu vurgulandı. Katılımcılara birlik, dayanışma ve ortak sorumluluk bilincinin önemi anlatıldı.


Programın en dikkat çeken bölümlerinden biri ise ADEM 13 Koordinatörü Psikolog Hümeyra Şevgin'in eşliğinde gerçekleştirilen grup sanat terapisi oldu. "Birlikte İz Bırakıyoruz" temasıyla düzenlenen etkinlikte kadınlar, huzur, umut, sevgi ve cesaret gibi duygularını renklerle ifade ederek ortak bir tuval oluşturdu. Parmak izleri, kalpler ve çeşitli figürlerle tamamlanan eserin altına, "Her iz bir hikâye, her renk bir umut. İpekyolu ADEM Kadınları – 06.07.2026" notu yazıldı.
Sanat terapisinin ardından katılımcılar, Van Gölü manzarası eşliğinde düzenlenen yemek programında bir araya geldi. Gün boyunca gerçekleştirilen sosyal, kültürel ve eğitici etkinliklerle kadınlar hem keyifli vakit geçirdi hem de dayanışma duygularını güçlendirdi.
ADEM koordinatörleri, bu tür etkinliklerin kadınların sosyal hayata katılımını artırmayı, kişisel gelişimlerini desteklemeyi ve toplumsal birlikteliği güçlendirmeyi amaçladığını belirtti.

 

Van - Van Haber - Van Haberleri - vanhaber - Van Gazetesi - van haber


 

van adem kadın vanhaber