Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık fiyatları belli oluyor

TAKİP ET

Van haber - Kurban Bayramı öncesinde Van'daKurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban satış ve kesim alanlarında da hareketlilik başladı. 

Kurban Bayramı öncesinde Van'daKurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban satış ve kesim alanlarında da hareketlilik başladı. 

Kurban bayramının ilk günü hayvanlarını kesmek isteyen vatandaşlar kurban satış yerlerine gelerek yer ayrıttı. Kurban satış ve kesim alanına gelen vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. 

Kurbanlıkların bulunduğun alanın sürekli temizlenerek korona virüs tedbirlerine önem verildiği görüldü. Kurban pazarında 600 kilo civarında büyükbaş hayvanların 24 bin TL civarında, Küçükbaş hayvanların da bin 800 TL ila 4 bin 500 TL arasında satışa çıkartıldı. 

kurban satış ve kesim alanlarında hareketlilik başlamış durumda. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar, bayramın ilk günü yoğunluk yaşanmaması için şimdiden sıraya alınarak listeleniyor.

Pazarlarda satılan küçükbaş hayvanların fiyatı 1.800-4.500 TL arasında değişirken, 600 kiloluk büyükbaşlar ortalama 24 bin TL arasında alıcısını buluyor. Kurban fiyatlarını kimi vatandaşlar uygun bulurken, kimisi de pahalı olduğunu düşünüyor.

kurban bayramı kurbanlık fiyatları satış yerleri van haber van haberleri van gazetesi