Metin Feyzioğlu cumhurbaşkanlığı adaylığına açık kapı bıraktı

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İzmir'de yaptığı konuşmada 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Zübeyde Hanım Karşıyaka Nikah Sarayı'nda düzenlenen konferansta konuştu. Feyzioğlu, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı ve 2019 seçimlerinde CHP'den cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"Cumhurbaşkanlığı makamı benim için çok yüce. Ben o makamdaki kişinin bir siyasi partiye mensup olmasını doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanı herkesi kucaklamalı. Ben o makamı çok yukarda görüyorum. Talibim demek haddini bilmemektir ama görev verilirse kabul etmemek ise şımarıklıktır. Kapıda gözcü de oluruz, bu ülke için her mücadeleyi veririz."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, hukuk tarihinde çok sayıda hatalı karar verildiğini iddia etti. Yüksek Adalet Divanı'nın Adnan Menderes'i ve Deniz Gezmiş'in idam kararı vermesinin yüz karası olduğunu savunan Feyzioğlu, bu yanlış kararların sayılarının arttırılabileceğini söyledi.

Kaynak: tımetürk