Mobil Yükleme Dönemi Başladı

TAKİP ET

Banka kartı ve kredi kartıyla bakiye yükleme imkanı sağlayan İstanbulkart uygulamasının tanıtımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından yapıldı.

İstanbul'da toplu taşıma kullanan herkesin uzun zamandır beklediği İstanbulkart mobil yükleme uygulaması hayata geçti YILDA YAKLAŞIK 3,5 MİLYAR TL YÜKLEME YAPILIYOR

Her gün metro, metrobüs, otobüs gibi toplu taşıma araçlarını kullanan milyonlarca insan için büyük kolaylık sağlayacak olan mobil uygulama hakkında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 16 milyon kart kullanıcısının sıra beklemeden daha kısa sürede bakiye yüklemesini yapabileceğini söyledi.

İstanbulkart'a 16 milyon kullanıcı tarafından yılda ortalama yüklenen rakamı da açıklan Başkan Uysal, "İstanbul'da son 6 ayda kullanılmış olmak şartıyla aktif olan yaklaşık 16 milyon İstanbulkart sahibi var. Yıllık olarak yaklaşık 3,5 milyar gibi İstanbulkart üzerinden bir ödeme hareketi oluyor. Bu şu manaya geliyor. 16 milyon insan İstanbulkart'a para yüklerken fiili olarak gidip herhangi bir yerde işlem yapması gerektiği için ödeme noktalarında ciddi kuyruklar, ciddi zaman kayıpları oluyor. Şu anda İstanbulkart'a bakiye yükleme işlemini mobil uygulama ile otomatik hale getirmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla yaklaşık 16 milyon İstanbulkart kullanıcısının herhangi bir ödeme noktasına gidip uzun süre bekleme olmadan, orada zaman kaybetmeden veya mesai saatleri mefhumunu düşünmeden, elektronik bankacılık sistemi üzerinden İstanbulkart'a otomatik yükleme yapabiliyor" dedi.