NECDET TAKVA GİDİLMEYEN YERLERE GİDİYOR

TAKİP ET

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, seçim çalışmalarını sürdürürken şimdiye kadar yapılmamış bir çalışma ile seçime hazırlanıyor.

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, seçim çalışmalarını sürdürürken şimdiye kadar yapılmamış bir çalışma ile seçime hazırlanıyor. Hem kentte hem de ilçelerde çalışmalarını aralıksız sürdüren Takva, Başkale ilçesinde tam iki gece konaklarken, bir çok ilçeye birden fazla yaptığı ziyaret ile gitmedik köy bırakmayacak bir çalışma ile seçmenle buluşuyor.

 

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, seçim çalışmaları kapsamında ilçelerde özel bir çalışma sistemi ile ziyaretlerini sürdürüyor. Alışılagelmişin dışında aday gösterildikten bu yana Başkale ilçesine üç, diğer ilçelere de en ikişer kez ziyaret düzenleyen Takva, geceleri de ilçelerde konaklıyor. Şimdiye kadar siyasetçilerin gitmediği köylere giden Takva, burada vatandaşları tek tek dinliyor.

 

BAŞKALEDE İKİ GÜN BOYUNCA HALKI DİNLEDİ

 

Aday olduktan sonra tam üç kez Başkale’ye giden Takva, son ziyaretinde tam iki gün boyunca ilçede ve bağlı köylerinde halk ile buluştu. Köylerde vatandaşların misafiri olan Takva, burada kalabalıklara seslenerek onlarla yerel seçim sürecini konuştu. Gittiği her yerde büyükşehir ve ilçelerde doğru seçim yapmanın önemine vurgu yapan Takva, Başkale halkına bu seçimde derin ideolojik saplantıların bir kenara bırakılması gerektiğini söyledi. Gittiği yerlerde kendisinden bahseden Takva, “Sizlere yabancı değilim. Hepinizin tanıdığı bildiği birisiyim. Kazanırsak da hep öyle kalacağız. Kapımız sizlere açık olacak. Van’da ve Başkale’de güzel işleri beraber yapacağız.” Dedi.

 

BAŞKALE VAN’IN ÇATISIDIR!

 

Başkale halkına, Başkale’nin alması gereken önemli hizmetler olduğunu söyleyen Takva, ilçe halkı ile yaptığı buluşmalarda şunları söyledi: “Başkale ilçemizde temel belediyecilik hizmetleri dışında yapacak önemli işlerimiz var. Mesela Gelincik-Güzareş Sınır Ticaret Merkezi’ni hemen açacağız. Yine Başkale’nin süt toplama merkezleri, mandıralara kavuşmasını sağlayacağız ve bunu ilk yılda yapacağız. Başkale’nin bunlara ihtiyacı var. Çünkü Başkale Van’ın çatısıdır. Başkale değişirse Van değişir. Başkale artık küçük ticaretin yapıldığı bir merkez değil Kapıköy’ün kavuşmaya hazırlandığı o uluslarası sınır kapısı olma benzeri bir pozisyonda kendisine yer bulmalı.”

 

İNSANLARIMIZ İHMAL EDİLMİŞ!

 

Takva’nın üst üste iki gün ziyaret düzenlediği ilçelerden bir diğeri de Saray oldu. Başkale’de olduğu gibi bir diğer Sınır kenti olan Saray’da da ücra ilçelere giden Takva, Karahisar, Örenburç, Koçbaşı, Turan gibi köylere gitti. İran sınırındaki Koçbaşı (Çılık) köyünü de ziyaret eden Takva, buraya ilk kez kendisinin ziyaret ettiğinin kendisine aktarılması üzerine, önceki dönem görev yapan yerel yönetimlere tepki gösterdi. Takva konuyla ilgili, “On yıl şehri yönetmişsin tenezzül edip köye gitmemişsin. Su yok, yol yok, okul yok, sevgi yok, sahiplenme yok!.. Korku var, baskı var, endişe var. Êdibese, birayêezîz!” dedi.