O BİR GAP MELEĞİ

TAKİP ET

.Don Ritchie'nin 50 yıl boyunca yaşadığı Avustralya'ya bağlı olan Sydney'in Gap Bölgesi; yüksek falezleri, göz alıcı tabiatı ve maalesef en çok da intiharlarıyla bilinen bir yer.

İnsanları uçurumun kenarından çekip alan ve onlara hayatın verilebilecek en büyük şans olduğunu öğütleyen kahramanımız 'GAP Meleği' lakaplı Don Ritchie, 9 Haziran 1925'de doğdu.Ritchie, Avustralya'nın en meşhur intihar noktası olarak bilinen Sydney'in The Gap Bölgesi'ndeki evinde yaşarken, komşuları Ritchie için harika bir adam olduğunu ve uzun yıllar, sırf insanları kurtarabilmek için o bölgede yaşamaya devam ettiğini söylüyordu.

Bu nedenle Ritchie'nin sabahları uyanır uyanmaz yaptığı ilk iş, penceresinden uçurumların kenarındaki korkuluklara bakıp, kıyıya fazla yaklaşan kimse olup olmadığını kontrol etmekti.Kıyıya yakın durma mesafelerinden, intihar edebilecekleri çıkarımını yaptığı insanlara seslenip ''merhaba, biraz vaktin varsa konuşabilir miyiz?'' diye soruyor ve çay teklifinde bulunuyordu.

GAP Meleği' lakaplı Ritchie'nin kızı Sue, babasının her zaman nazik bir cümle ve küçük bir tebessümün gücüne inandığına değinmişti.

Ritchie'nin ölümünün ardından, yakınlarının söylediklerine göre; o, herşeyi içtenliği ve samimiyetiyle başarıyordu. Yaklaşık 500 kişiyi ölümün kıyısından çekip alması da, onun bu sevecen yöntemlerinin birer yansımasıydı.2012 yılının Mayıs ayında vefat eden Ritchie, hayatının son yıllarını kanserin pençeleri arasında geçirmiş olsa da, ölmeden önce verdiği son röportajlardan birinde, "Bir başkasının çıkacağını ve benim yaptıklarıma devam edeceğini hayal ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.Ritchie'nin son yıllarında, İntihar etmekten vazgeçirdiği bazı insanlar yıllar sonra bile geri dönerek kararların değiştirmeye vesile olduğu için Ritchie'ye teşekkür etmişti..