ÖĞRETMEN ATAMALARI BELLİ OLDUMU

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak olan sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarının açıklama saati henüz belli olmasa da, öğle saatlerine doğru açıklanması bekleniyor.

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları bugün öğretmen adaylarının erişimine açılacak. Resmi takviminde mülakat sonuçları için 4 Temmuz açıklamasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı, atama sürecine yönelik sonuçları resmi internet sitesi üzerinden duyuracak. Peki, sözleşmeli öğretmen sözlü mülakat sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?

 

 İşte, atama sürecine dair bazı bilgiler

Mart ayında duyurulan ve geçtiğimiz ay içerisinde sözlü mülakatları tamamlanan sözleşmeli öğretmen alımı için gözler, kurumun resmi internet sitesine çevrildi. Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklamasına göre atama durumlarını öğrenecek olan öğretmen adayları, buna göre diğer işlemlerine başlayabilecek. Peki, sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIR?

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak olan sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarının açıklama saati henüz belli olmasa da, öğle saatlerine doğru açıklanması bekleniyor. 

20 bin sözleşmeli öğretmenin eğitim kurumu tercihleri 30 Temmuz-5 Ağustos'ta alınacak. Öğretmenlerin atama sonuçları 9 Ağustos'ta açıklanacak.

 

GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAKLAR?

 

Sözleşmeli öğretmenler, 9 Ağustos'ta yapılacak atamalarının ardından 2 Eylül itibarıyla göreve başlayacak.

 

ADAYLAR NASIL DEĞERLENDİRİLDİ?

 

Sözlü mülakat sürecinde adaylar, eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirildi. 

 

TERCİH HAKKI İÇİN 60 PUAN ŞART OLACAK

 

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava katılan ve puan elde eden öğretmen adayları, 60 ve üzerinde puan almaları halinde başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

 

Tercih sürecinde en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek.

 

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.