Öksürüğe Ne İyi Gelir

TAKİP ET

Aslında yaşadığımız birçok hastalığın ve sağlık probleminin belirtilerinden biri, öksürük.

Üstelik boğazımızda oluşan tıkanma hissi ve bu histen kurtulma refleksiyle oluşan uzun süreli öksürük krizleri hayatımızı zindan edebiliyor. Günlük yaşamımızı da oldukça olumsuz etkileyen öksürük problemini, her yaştan insan sık sık yaşadığına göre çözümler de bulmalı.

Bir türlü bitmek bilmeyen öksürük nöbetlerinden şikayetçiyseniz, evde hazırlayacağınız birkaç karışımla önemli bir etki elde edebilir, bu problemden kurtulabilirsiniz diyoruz.

Nasıl mı?

Buyursunlar...

Öksürük neden olur?

trendingpost

Özellikle mevsim geçişleri ve kış aylarında, soğuk havaların da etkisiyle artan grip, nezle gibi hastalıkların ilk belirtilerinden biri genelde öksürük oluyor. Sigara kullanımı, alerjik faktörler, solunum problemleri gibi birçok etkenin de ortaya çıkarabileceği öksürük tedavisinde kullanılmak üzere piyasada birçok farklı şurup ve ilaç bulunuyor.

Ancak zaman zaman oldukça acı verecek bir hisse sebep olabilen öksürük krizlerinin, önüne geçmek için tek yardımcımız ilaçlar değil. Eğer siz de uzun süren öksürük krizlerinden muzdaripseniz, evde kendi kendinize “öksürüğe ne iyi gelir?" ya da "öksürük nasıl geçer?” diye sorular soruyorsanız aradığınız cevaplar bunlar olabilir.

Öksürüğe iyi gelenlerden ilki: Süt, bal ve karabiber

Öksürüğe Ne İyi Gelir: Süt, Karabiber, Bal

Öksürük hastalığıyla savaşta en etkili üçlüyü süt, bal ve karabiber oluşturuyor. Sıcak bir sütün içerisine katacağınız bir miktar bal ve karabiber ile önemli oranda rahatlayabilirsiniz. Tam bir doğal öksürük şurubu olan süt, bal, karabiber karışımını günde birkaç defa tüketebilirsiniz.

Ancak hemen uyaralım, balı, süt çok sıcakken içine ilave etmeyin, bir süre sütün ılınmasını bekleyin. Çünkü bal, aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerle bir araya geldiğinde yapısı bozulur ve pek de bir yararını göremez, hatta aksine zarar görebilirsiniz, aman diyelim.

 

Ilık olsun: Öksürüğü kesmek için bol su tüketin

pamper.my

Evet şaşırtıcı gelebilir ancak bir türlü geçmek bilmeyen öksürük nöbetlerinin önüne geçmek için sıvı tüketimimizi üst düzeyde tutmamız gerekiyor. Gün içerisinde tüketeceğiniz 2 litre civarında ılık su öksürüğünüzün yumuşamasında etkili olacaktır.

Öksürüğe iyi gelen bitki ve bal karışımı: Kekik ve bal

pinterest

Birkaç çay kaşığı kuru kekiği ya da taze kekik dallarını kaynattığınız suyun içinde bekletin. Hazırladığınız çayın içerisine tatlandırmak için bir miktar bal kattığınızda öksürüğünüzden kurtulma yolunda etkili bir doğal şurup elde etmiş olursunuz.

Öksürüğe iyi gelen meyve de var: Badem ve portakal suyu

Öksürüğe Ne İyi Gelir: Bademli Portakal Suyu

Öksürük problemleriyle baş etmede tercih edebileceğiniz bir diğer besin, badem ve portakal suyu karışımı. Bir tatlı kaşığı bademi parçalayarak, bir bardak ılık portakal suyuna karıştırın ve tüketin. Bu karışım kısa sürede etkisini gösterecek ve öksürüğünüzde azalmaya sebep olacaktır.

 

Öksürük ve balgamı sökmek için: Meyankökü

Özellikle balgamlı öksürüklerde meyankökü çiğnemek çok önemli bir etki yaratabiliyor. Balgam sökücü etkisi bulunan meyankökünden günde 2-3 tane çiğnediğiniz takdirde kısa zamanda rahatlayabilirsiniz.

Dilerseniz meyankökü çayı yaparak da aynı etkiyi yakalayabilirsiniz.

Bu besin takviyelerinin yanı sıra annelerimizden hatta anneannelerimizden öğrendiğimiz zencefil-bal karışımının etkili gücüne kulak verebilir ya da son yıllarda daha bir bilinmeye başlayan muz, bal ve sudan oluşan üçlü karışımı kullanabilirsiniz. Karışımın tarifini ve nasıl kullanıldığını öğrenmek için şu yazımıza mutlaka göz atın.

Tüm bu doğal şurup etkisi taşıyan besinlerin yanında, öksürük problemi yaşayanlar bulundukları ortamı sürekli havalandırmalı ve kuru ortamlardan kaçınmalı. Öksürük probleminiz çok uzun sürdüğü takdirde mutlaka bir doktora başvurmanız gerektiğini de unutmamalısınız.