Selfie Çağı Sona mı Eriyor?

TAKİP ET

Son Yılların En Büyük İnternet Trendi Demode Olmak Üzere: Selfie Çağı Sona mı Eriyor?

Kim Kardashian bir trend öncüsü ve yıllardır onun yaptıkları modaya yön veriyor.

 

Ayrıca kendisi bir selfie uzmanı ve tam 448 sayfa selfieden oluşan "Selfish" adlı bir kitap bile yayınladı. Bu sebeple konu hakkında yaptığı açıklama dikkate değer.

Öncesi de var ama günümüzdeki anlamıyla selfie, dijital kameraların ve sosyal medyanın hayatımıza girdiği ilk yıllardan beri var olan bir kavram.

 

2000'lerin başında popüler ne kadar sosyal medya mecrası varsa, hepsinde çeşit çeşit selfie görmek mümkündü. Kameralı cep telefonları ve küçülen dijital fotoğraf makineleriyle kendi fotoğrafımızı daha fazla çeker olmuştuk.

Ancak akıllı telefonlardan mıdır, internetin her eve ve cebe girmesinden midir bilinmez; son yıllarda selfie yeniden patladı.

 

Özellikle toplu selfie çekme modası son birkaç yılın eseri. Meşhur Oscar selfiesi sonrası adeta bir çılgınlık başladı. Selfie çubukları dört bir yanımızı sardı, insanlar birbirleriyle buluşunca önce selfie çekme kuralı çıktı.

Bazı markalar selfie için özel telefonlar bile üretti.

 

Asus'un mükemmel ön kameralı ZenFone Selfie modeli ve Nokia'nın iki kamerayı aynı anda kullanmaya imkan veren Nokia 8'i bunlardan en ünlüleri.