Semur, Kanun Hükmünde Kararnameler

TAKİP ET

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 52 personelin açığa alındığını, bunlardan 38'inin kamu görevinden ihraç edildiğini bildirdi.

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 52 personelin açığa alındığını, bunlardan 38'inin kamu görevinden ihraç edildiğini bildirdi.

Van'da sağlık hizmetleri, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan toplantıyla ele alındı.

Semur, toplantıda yaptığı konuşmada, 1 milyonun üzerinde nüfusu bulunan ilde, Sağlık Bakanlığınca belirlenen hedefler doğrultusunda en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası ilde kamuda görev yapan sağlık personeliyle ilgili yapılan işlemlerle ilgili bilgi de veren Semur,

"20 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ilan edilen OHAL kapsamında açığa alınan ve Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen personeller için işlemler yaptık. Bu kapsamında 52 personelimiz açığa alındı. 38 personelimiz devlet memurluğundan çıkarılma cezası aldı. 4 personelimiz göreve iade edildi. 10 personelimiz hale açıktadır. Konuyla ilgili bakanlığımızın ve genel sekreterliğimizin çalışmaları devam ediyor."

Toplantıya kentteki hastane başhekimleri katıldı.