Servet Yenitürk; elinizi vicdanınıza koyup sonra karar verin...

TAKİP ET

Ak Parti Van milletvekili aday adayı Servet Yenitürk, seçim sürecindeVan içinyapılması gerekenlerden bahsetti.

Adım Servet Yenitürk, yıllardır bu memleketteyiz. Yıllardır Van memleketi için hizmetimize devam ettik. Daha önce Tedaş'ta görevliydim. Tedaş'tan emekli olduktan sonra Van'a istihdam için şirketler kurdum.  Bölgemizde ağırlıklı olarak, Doğu Anadolu Bölgesinde toplamda  3 bin insana istihdam sağladık. Türkiye genelinde toplamda 600 bin çalışanımız var. 40 bin işçimiz taşeron yasasından kadroya geçti. Anlara'da bir eksiklik vardı. Vanlılar için ilgili bir lobi ya da onların kapısını çalabileceği bir ev yoktu. İnsanlarımız Van'dan Ankara'ya hastası için veya derdini anlatmak için gittiklerinde ulaşabilecekleri  kimseler yoktu. Böylece memleketten Ankara'ya giden Vanlı kardeşlerim gittiklerinde mağdur oluyordu. Bizde 25 iş adamı ile bir araya gelerek, Ankara'da Van Evi'ni açtık. Kayhan Bey mazbatasını aldıktan sonra onu da davet ettik. Van için bir birlik mesajı vermek için orada bir kahvaltı da verdik.


Dertlerimizi sıraladık. Van ilinde hatta ilçelerinde Van dernekleri vardır. Fakat Ankara merkez olduğu için böyle bir projeyi hayata geçirme zorunluluğu doğdu. Bu faaliyeti gerçekleştirmemizde ki en önemli  etken ise bu dernek aracılığı ile Vanlı vatandaşların dertlerini, sorunlarını ve diğer bütün problemlerini anlatabilmeleri ve böylece bir muhataplarının olmasıydı.


Biliyorsunuz ki birçok hasta yakını Ankara'ta refakatçi olarak gelip kalabilecek yer bulamıyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden bir misafirhane talep ettik. B.B. Van Spor Başkanlığına getirildim. Tabi bu sadece benimle olacak bir iş değil. Sayın  Valimiz  sağ olsun biz, bizler de destek sunacağız. Diğer iş adamlarına çağrıda bulunduk. 


Hep birlikte el birliğiyle Van'ımızı Van Sporumuzu bir yere getirmeye çalışacağız.En çok dikkatimizi çeken şey ise Van'da 10 yıl öncesinde 2 tane birahane vardı. Fakat şimdi her sokakta bir birahane ve gazino açılmış durumda. Gençlerimizin çoğu kötü alışkanlıklar kazanma eğilimindedir. Bunları böyle kötü ortamlardan ortamlarda ve kötü alışkanlıklardan kurtarabilmek için çoğu kurum ile istişare yaptık. Van Sporumuz devlet politikası olmalı, bir iş adamı, bir kişi veya belediye ile olacak iş değildir. Alt  yapı lazım, tesis lazım. Yani bunlar olacak ki her dalda futbolcu çekebilelim. İyi futbolcu  yetiştirebilelim. Ayrıca bu tesisler sayesinde kötü alışkanlıklara meyilli çocuklar spor ile böyle alışkanlıklardan da uzak tutulmuş olacak.


Van sporun gelişip süper lige girmesi lazım. Bu sayede hem heyecan hem de kaynaşma yaşanmış olur. Tabi Van Sporun da gelişmesi için büyük çalışmalar yapmaktayız. Transfer olsun, diğer futbolla ilgili değişimler olsun onları da çok yakından takip ediyorum. Yani bu konuda çok mücadele veriyoruz ve sonuna kadar da mücadele edeceğiz. Ve biliyorsunuz ki  erken seçim sürecine girdik. Büyüklerimizle ve teşkilatlarla istişare yaptık. Dedi ki bu yarışta biz de varız, nasip olursa biraz daha güçlü mücadele etmiş oluruz. Ayrıca Van'ı terk etmedik etmeyeceğiz sonuna kadar Van için mücadelemizi ortaya koyacağız. Mademki mücadele ediyorsak biraz daha güçlü mücadele etmek için başvurumuzu yaptık. İnşallah memleket için, millet için, Van için hayırlısı olur.


Van halkından isteyeceğim en önemli ise; Van halkı ile kaynaşmış adaylara önceliğin verilmesidir. Bizler  o kadar önemli değiliz. Önemli olan, Van'a hizmet edecek, Van'ı düşünecek, Van halkını iyi tanıyacak, Vanlı kardeşlerimizin sorunlarını dinleyecek karşısına geçtiğimiz zaman muhatap olacak adaylarımıza öncelik vermek. Böylece sorunların çözülmesinde daha büyük katkılar sağlayacaktır. Ayrıca Van için projesi olabilecek, Van'a gönülden hizmet edecek, kendisine değil, çevresine değil, Van'a bir şeyler yapabilecek kardeşlerimiz gitsin. Bizler de ne gerekiyorsa elimizden geldiği kadar desteğimizi sonuna kadar sunacağız. Biz zaten bunu gittiğimiz her yerde dile getiriyoruz. Oy bile istemiyoruz. Diyoruz ki elinizi vicdanınıza koyun, eskisi gibi değil artık sosyal medyaya girdiğinizde veya İnternetten yazdığınız zaman, bu kimdir, nedir, Van için ne yaptı, Vana katkıları nelerdir gibi bilgiler bulabilirler. Vanlı kardeşlerinden isteğim; bunları göz önünde bulundurup, bir değerlendirme yapmaları bizim için çok önemlidir. Yapılan değerlendirme ve sıralamalar sonrasında seçeceğiniz kişi kararınıza saygı duyarız. 


Son olarak bu sıralama içinde biz de olursak elimizden geldiği kadar destek sağlamaya çalışacağız, eğer nasip olmazsa yine diğer arkadaşlarımızın yanında olup Van'a hizmetlerimizde geri durmayacağız. 


Hakkızda hayırlısı olması dileğiyle...


Saygılarımı sunarım