Seyfettin Gözel "HAZIR MISIN KADİM KENT BİZ VE PROJELERİMİZ GELİYORUZ"

TAKİP ET

Ahlatlı iş adamlarından Seyfettin Güzel Ak Parti'den Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayarak, Ahlat ile ilgili projelerini ise kamuoyuna sundu.

 

AHLAT BELEDİYEMİZE AİT PROJELER

 

Genel Bilgiler : Ahlat ilçesinin 2017 sayımlarına göre nüfusu 24183 kişi olup, yüzölçümü 1155 km2 dir. Nüfus açısından Bitlis’in 2. büyük ilçesidir. Bitlis’e 65 km. mesafededir ve ortalama rakımı 1720 m.dir. İlçeye bağlı 1 belde ve 26 köy vardır. Mahalle sayısı 15'dir.

 

Gerçekleştirilmesi Planlanan Projeler

 

1. Mevcut imar planı dikkate alınarak kapalı olan yollar açılacak ve yeşil alanlar korunacaktır. Çarpık yapılaşmaya müsaade edilmeyecektir.

 

2. İlçemizin sulama suyu ihtiyacını gidermek amacıyla yerleşim alanının güney bölümündeki derelerin uygun bölümlerine göletler yapılacak ve böylece dere ve yağmur sularının depolanması sağlanmış olacaktır.

 

3. Yeni oluşan yerleşim alanlarının kanalizasyon ihtiyacını karşılayacak ilave projeler geliştirilecek ve bu projeler doğrultusunda inşaat çalışmaları yapılacaktır.

 

4. İlçenin mevcut içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümü terfili sistemle giderilmektedir. Bu sistem enerji ile çalıştığından, Belediyeye önemli bir ekonomik yük getirmektedir. Gelecekteki içme suyu ihtiyacının cazibeli kaynaklardan karşılanmasına yönelik gerekli etütler yapılacak ve müteakiben hazırlanacak projeye göre inşaat çalışmaları tamamlanacaktır.

 

5. İçme suyu ve kanalizasyon tesislerinde terfili sistemlerin fazla olması, ayrıca atık su arıtma tesisinin de elektrikle çalışması, Belediyeye çok büyük bir ekonomik yük getirmektedir. Bu yükün asgariye indirilmesi amacıyla ilçemize büyük ölçekli bir Güneş paneli tesisi kurulacak ve elektrik üretimi sağlanacaktır.

 

6. Merkez ve bağlı mahallelerde çocuk bahçeleri, parklar, piknik ve mesire alanları, aşevi, dinlenme yerleri, kütüphane, spor salonu, tenis kortu ve yüzme havuzu gibi sosyal tesisler yapılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.

 

7. Mahallemizin yolları ile bu yollar üzerindeki sanat yapılarının (köprü, menfez vb.) bakım ve onarımı yapılacaktır.

 

8. Engellilerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik her türlü düzenleme yapılacaktır.

 

9. İlçede belli dönemlerde (cenaze, miting, toplantı v.b) araba park sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunun giderilmesi amacıyla yerleşim alanının uygun bölümlerinde park alanları oluşturulacaktır.

 

10. İlçeye bağlı 15 (on beş) mahalleden birer kişi olmak üzere akil insanlar seçilecek ve ilçenin sorunlarına yönelik 30 (otuz) günde bir istişare toplantıları yapılacaktır.

 

11. Asker ailelerine yönelik yardım amaçlı bir fon oluşturulacaktır. Askere giden gençlerimize yardım yapılacaktır.

 

12. Şehit aileleri ve yakınları için gün düzenlenip, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okutulacaktır.

 

13. Sivil toplum kuruluşları ile istişareli çalışılacak, yöresel şenlik ve sosyal etkinlikler ve tanıtımlar ortaklaşa yapılacaktır.

 

14. İlçeden göçleri önlemek için iş istihdamı artırılacaktır. Bu bağlamda süt, tereyağı ve meyve suyu fabrikaları kurulmasına yönelik girişimlerde bulunulacaktır. Organik tarıma yönelik gerekli çalışmalar yapılacak, üreticilere gerekli destek sağlanacaktır.

 

15. Dışarıdan gelen misafirlerimiz ve hemşerilerimizin konaklanması için Selçuklu mimarisine uygun ekolojik bir yerleşim alanı oluşturulacaktır.

 

16. Tarihi kale, kümbet, cami, mezarlık vb. özelliği taşıyan yerler,Tarihi Kentler Birliğinden fon temin edilerek restore edilecek ve bu yerlerin tanıtımı yapılacaktır.

 

17. Ahlat’ın akil insanları, sivil toplum örgütleri ve bürokratlarımızın katılımıyla her yıl Temmuz ayı içerisinde bir-iki gün panel ve açık oturum şeklinde toplantılar yapılarak ilçemizin sorunları ele alınacaktır.

 

18. İlçe merkezi ve bağlı mahallelerin temizliğine azami özen gösterilecektir.

 

19. İlçemiz sınırları içerisindeki okulların yıl sonu diploma törenleri tertip edilip, ödüllendirmeler yapılacaktır. Ayrıca Kuran Kursundaki hafızlık merasimleri manevi bir şenlik havasında yapılacaktır.

 

20. Yaşlı insanlarımız evlerinde periyodik aralıklarla ziyaret edilecek, sağlık sorunları olanlar hastaneye geliş-gidişlerde Belediyemizin araçlarından azami derecede yararlandırılacaktır.

 

21. Üniversite öğrencileri için gelecekteki ihtiyaca cevap verecek yurt binaları yapılacak ve bu sayede bilimsel ve kültürel zenginlik sağlanacaktır.

 

22. Van Gölü sahilinin uygun bölümlerinde bay ve bayanlar için yüzmeye ve dinlenmeye yönelik tesisler yapılacak ve piknik alanları oluşturulacaktır.

 

23. İlçemizde uygun yerlerde bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacaktır.

 

24.Devletimizin desteğini alarak ilçemizin uygun bir bölümüne hayvan barınağı ve hayvan pazarı yapılacaktır.

 

25. Sahil kesimi boyunca kıyı kanunundan dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla, belediyemizin imkanları dahilinde onların mülkiyetiyle eş değerde emsal arsa verilecektir. Söz konusu sahil kesiminde yeşil alan, park alanları ve piknik alanları yapılacaktır.

 

26. Yer altı zenginliklerimizi ekonomiye kazandırmak amacıyla belediyemizce öncülük yapılacaktır. Böylece vatandaşlarımıza iş imkanı sağlanmış olacaktır.