Sıcak havalarda terleme nasıl önlenir?

TAKİP ET

Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla yoğun iş temposunda karşılaşılan en büyük sorunlardan bir tanesi aşırı terleme. Tabii ki terlemenin önlenmesi değil, iyi yönetilmesi ve çevreye rahatsızlık vermemesi çok önemli.

Yaz aylarında aşırı terlemenin çevreye rahatsızlık vermemesi için aslında üç basit kuralı yerine getirmek tüm sorunları çözecektir. Bunların başında hijyene önem vermek geliyor. Sabun kullanarak her gün koltuk altları ve yoğun terleyen bölgeler yıkanmalı. Ayrıca yaz aylarında kıyafetlerin sıkça değiştirilmesine de dikkat edilmeli. Çünkü kullanılmış giysilerde bakteriler ya da terleme sonucu ortaya çıkan kalıntılar kalmış olabilir.

Uzmanlar terlemenin aslında koku yapmayacağını, ancak ter sıvısının vücuttaki bakterilerle birleşmesi sonucu hoş olmayan kokuların ortaya çıkacağına dikkat çekiyor.

Sıcak havalarda sorun yaratacak vücut kokularını önlemenin bir başka yola ise vücutta istenmeyen tüylerin temizliğine dikkat etmek. Böylelikle bakterilerin üremesine uygun ortam da ortadan kaldırılmış olacaktır.

Bir diğer çözüm ise deodorant kullanmak… Ancak vücuttaki bakterileri baskılayacak doğru deodorantı seçmek de önemli. Eğer aşırı terliyorsanız ve vücudunuzun kuru kalmasını istiyorsanız, antiperspirant deodorantlar kullanabilirsiniz. Bu deodorantlar ter bezlerini alüminyum tuzu ile kapatır ve yoğun terlemeyi önler. Eğer doğal ürünler kullanmak istiyorsanız limon otu, bergamut ya da biberiye yağları içeren deodorantlar seçebilirsiniz. Bu doğal yağlar her türlü kokuyu rahatlıkla nötr hale getirir.