Sinan Kaptan ile "parasailing"

TAKİP ET

VAN'A GELİRSENİZ SİNAN KAPTAN'I GÖRMEDEN GİTMEYİN!

   Maceracı ikili tarafından organize edilen "Geziyorum Görüyorum" programı kapsamında Van Edremit'te bulunan parasailing ve yat kaptanı Sinan Başak'a ve Menduh Aladağ'a  konuk oldular...
 
        Van'ın en gözde yerlerinden biri olan Edremit'te güzel bir gün geçirmek için yola koyulduk. Hava az bulutlu, insanlar sıcak ve manzara harika...  Bu güzel günde  bizleri davet eden Sinan Kaptan'ın marifetlerini, Menduh Aladağ'ın lezzetini tatmaya gidiyoruz.  Çarşıdan Edremit Midibüslerine binerek, Edremit Marina diye adlandırılan limana doğru yola koyuluyoruz.  15 dakikalık bir yol sonrası Marina limanına inmeyi başarıyoruz.
 
 1988 Gökçenay yapımı yata doğru gidiyoruz.  Yatın en güzel görünümlerinden biride yunus balıklarına benzemesiydi. Yat, çift motorlu ve organizasyonlara uygun bir şekilde dizayn yapılmıştı. Adeta özel bir tasarım eli değerek bir dev hassa görünüm sağlanmıştı. Bu emeklerin en büyük etkilerini gösteren Sinan Kaptan'dı.  Sinan Kaptan hayata gözlerini açtığı bu güne kadar denizlerde ve göllerde kaptanlık yapmış, bu işi çok sevdiğini dile getiriyordu.  Van'da bu kadar değerlerinin olması bizleri mutlu ediyor.
 
Bizlerde Van için bu değerlerin kaybolmaması için sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Sinan Kaptan, sadece tek bir iş yapmıyor. Hobi olarak; Dalgıç ve bir çok yönleri de bulunuyor...  
 
Yat teknesinde neler yapılıyor?
Doğum günü partileri, evlilik teklifleri, özel günler... Bizlerde fazla vakit kaybetmeden Van'da daha yeni yeni gündeme gelen Van Göl Paraşütü  “parasailing”e doğru gitmek istiyoruz. O yüzden bizlerde muazzam bir çay faslından sonra yola çıktık.
 
 
BAŞLASIN!  PARASAİLİNG!
 
 
Deniz paraşütünü daha detaylı ele alalım. Ben, Kaptan ve Eyşan hanım ile surat teknesine biniyoruz. Arkada paraşütümüzü yerleştiriyoruz. Yola koyulmaya başlıyoruz.  Tertemiz havanın yüzümüze vurması ile bizleri ayrı dünyaya götüren yarım ada Edremit'e bakarak hızımızı yükseltiyoruz.  
 
Bugün günlerden Eğlence!
 
 
Sinan Başak'a bir soru sormadan dayanamıyoruz.
 
 "Bilmeyenler için Deniz Paraşütü  “parasailing” nedir? demeden dayanamadım.
 
Sinan Kaptan," Güçlü bir surat teknesi, Deniz paraşütü ” parasailing ” için üretilmiş vinç sistemi, Gerilime dayanıklı halat, Yolcuların oturması için kuşam tertibatı, Paraşüt. Bu ekipmanlarla birlikte deneyimli bir kaptan, vinç operatörü ve yolcunun güvenliği için yardımcı eleman. Tabi güvenlik için can yelekleri gereklidir.
 
Deniz paraşütü  hem tekne üzerinden kalkış iniş yapabilen hem de kara üzerinden kalkış yapabilen bir paraşüt sporudur.  Yolcunun, paraşüt havalandırdıktan sonra yapması gereken tek şey, manzaranın tadını çıkartmak. Deniz paraşütü ” parasailing ” in kontrolü vinç operatörü ve tekne kaptanındadır. Deniz paraşütü ” parasailing “ in çıkabildiği maksimum yüksekliğin sınırı teknenin gücü hava durumu ve paraşüt ün teknik özelliği ile belli olur. Ama eğlence sektöründe ticari faaliyetlerde ortalama yükseklik 100 ila 150 metredir.  Uçuşlar sırasında genelde teknede ve paraşütün oturma kuşamında kameralar bağlanıp bu güzel anı kayda alabilirsiniz."dedi.
 
KAPTANLIK SIRASI HİKMET KAPTAN'DA OLURSA... YANİ BENDE
 
Paraşütün uçması için bir tercih yapıldı. Galiba en kötü bir tercih. Çünkü hayatımda sürat teknesi kullanmamıştım. Ta ki Sinan Kaptan'ın sabırlı ve mütevazi anlatışına kadar. Tabi öğrendik sürmeyi de...
 
Duramıyorduk. ..........................
...............DEVAM...............................devam................Yeniden tekrarlanacak.................................Tekrar devam edecek......................... Paraşüt bu kez daha yukarı uçacak.................................... derken hız teknesini durdurduk. Neden mi?
 
Nerdeyse biz tekneden uçuyorduk. Bu konuya başlarsam bitmez. O yüzden arkadaşlar, bize ayrılmış olan sürenin sonuna gelelim. Daha yemek yemiz lazım değil mi? :)
 
Bizlerde Sinan Kaptan'ın bizlere göstermiş olduğu yoğun emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Şimdide Sinan Kaptan'ın Cafe Restaurantına doğru gitme vakti. Sinan kaptan'ı çok yorduk o yüzden birazda Menduh Aladağ'ı yormak istedik. :)
 
Teknenin üzerinde ve limanda hizmet veren Sinan Kaptan Cafe ve Restaurant işletme ortaklarından olan Menduh Aladağ'ın lezzetlerini tatmadan da gitmek istemedik.
 
 
İşletmenin yeni kurduklarını ve daha eksiklerinin bulunduğunu Menduh Aladağ abimiz ifade etse de; Cafe ve Restaurant tam anlamı ile eksiksiz yapıldığı göz önünde...
 
Menduh Aladağ, " Sadece tek bir çeşit  balık hizmeti vermiyoruz. İş yerimizde hemen hemen tüm balık çeşitleri bunun yanı sırada köftede verilir."dedi.
 
İşletme sahibinin kendi imkanları ile yeni bir tasarım yarattığı bu mekanda sizlerin de gelip görmesi ya da bu mekana göz atmaları çok iyi olacaktır.  Bu haftanın trendi SİNAN KAPTAN. /VAN
 
 
Edremit Merkez/ Marina bulvarı
İletişim:        0553 573 75 15
 
Maceracı ikili olarak Edremit'te güzel bir gün geçirdik. Sizlere konuk olmamızı istiyor sanız arayınız.
0544 409 0328
Not: Konuk edildiğimizde tanıtımlarınız ücretsiz oluyor.






Van Gazetesi ailesi olarak,van haberleri,vangazetesi,wanhaber,şehrivan,vandahaber,vanolay,van haber gazetesi,van gazeteleri,van haber kanalları,vanhavadis,habervan,van expres, van gazeteniz,vanın ilk gazetesi,vanda en iyi gazeteler,van haber kanalları,van sizin,vanda yatırımlar,van da son durum,van basını,van basın iletişim,van haber kanalları,vanın fenomenleri, van haber-,vanhaber, wan haber, - wanhaber, - vangazetesi, -van gazetesi, - van haberleri, - van haberleri, - van videoları, - van fenomenleri, - van haber, gazeteleri, - van gazeteleri,van gazeteleri iletişim :, 0544 409 03 28, van haber,-vanhaber, wan haber, - wanhaber, - vangazetesi, -van gazetesi - van haberleri - van haberleri - van videoları - van fenomenleri, - van haber gazeteleri, - van gazeteleri,VAN HABERLERİ,VAN GAZETELERİ,VAN GAZETE,VAN GAZETE MANŞETLERİ,VAN SON DAKİKA,SON DAKİKA VAN HABERLERİ,VAN HAVA DURUMU,VAN GİYİM MAĞAZALARI,vanda giyim mağazası,van giyim,van lokantaları,van avm,van park,van alışveriş,vanda en iyi cafe,van da en iyi mağaza,van kurumları,