"Sınır kapısındaki çalışmalar ivedilikle bitirilsin"

TAKİP ET

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun ve sorunlarına kulak verdi.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun ve sorunlarına kulak verdi.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, merkez İpekyolu ve Tuşba ilçe esnafını ziyaret ederek esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Bu hafta Oto Sanayi Sitesi esnafı ile çarşı esnafını ziyaret eden ilçe teşkilatları esnafın son zamanlarda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektiler. Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, esnafın özellikle Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki modernizasyon çalışmalarının bir an önce bitirilmesini talep ettiğini söyledi.

HÜDA PAR olarak kentteki esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini belirten Tasan, “HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatımızla geçtiğimiz hafta Yeni Marangozlar Sitesi esnafın sorunlarını dinledik. Bu hafta ise Oto Sanayi Sitesi’ndeki demirci esnafın sorunlarını dinledik. Ürettikleri ürünleri İran’a pazarlayan esnaf özellikle Kapıköy Sınır Kapsında hâlen devam eden modernizasyon çalışmalarının ivedilikle bitirilmesini talep ediyor.” dedi.

“BELEDİYELER İMAR VE RUHSAT SORUNUNU GİDERMELİ”

Havaların ısınmasıyla inşaat sezonun başladığını belirten Tasan, esnafın imar ve ruhsat sorunu taleplerinin karşılanmasını isteyerek, “Demirci esnafımız baharın gelişiyle birlikte inşaat sezonun canlanması için belediyelerin imar sorununu gidermesini istedi. İnşaat faaliyetlerinin önündeki tek engel olan imar ve ruhsat sorunun giderilmesiyle esnafımız, işlerinin düzeleceğini umuyor.” diye konuştu.

Diğer taraftan HÜDA PAR İpekyolu Teşkilatı’nın bu haftada da çarşı esnafı ziyaretini sürdürdüğünü belirten Tasan, esnafın işsizlik sorunun günden güne artığını dile getirdi.