Son Dakika! Başbakan'dan Abdullah Gül Yorumu: Bir Mühendislik Projeydi, Ellerinde Patladı

TAKİP ET

Son dakika! Başbakan Yıldırım, "Abdullah Beyin çatı aday meselesine olumlu bakacağına inanıyor musunuz?" sorusuna "Bir mühendislik projesiydi, ellerinde patladı." diyerek yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili "Bir mühendislik projesiydi, patladı, elde kaldı, başarısız oldu." dedi.

NTV Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri Başbakan'ın açıklamalarını canlı yayında aktardı:

"HERKES BENİ DE UNUTMAYIN MESAJINI VERİYOR"

Genel olarak son yaşananları, CHP'li vekillerin İYİ Parti'ye geçmesini ve son görüşmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Abdullah Gül'ün adaylığı konusunda sizin bir düşünceniz var mı, sizce girecek mi?

Arkadaşlar, seçim takvimi belli oldu. Seçim havasına girilince tabii trafik yoğunluğu artar. Herkes, ben de buradayım, beni de unutmayın mesajını veriyor. Bunu yadırgamamak lazım. Seçim öncesi bu tip şeyler olabilir. Başka partilerin ne yaptığını, ne ettiğini biz üzerinde durmanın çok gerekli olmadığını düşünüyoruz. Biz kendi işimize bakalım. Biz seçime en iyi şekilde hazırlanacağız. İnşallah 24 Haziran'da da yeni sistemin cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bütün yönleriyle uygulamaya gireceği seçimi başarıyla kazanacağımıza inanıyoruz. Bunun için gayret edeceğiz. Bu seçim birçok yeniliği beraberinde getirdi. Aynı gün milletvekili seçimleri olacak, cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Yürütmenin ve yasamanın doğrudan millet tarafından belirleneceği önemli bir seçim olacak. Ümit ederim bu seçimle birlikte, sürekli güçlü iktidar ve devamlı istikrar dönemi Türkiye'de başlamış olur ve ülkemiz zamanı daha iyi değerlendirir. Geleceğe yönelik, 2023 ve ilerisine yönelik hedeflerimizi, projelerimizi gerçekleştirir, milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmüş oluruz.