Suriyeli kadınlara 'yardım' tuzağı

TAKİP ET

Ortaya çıkan yeni bir rapora göre yerelde gıda ve diğer uluslararası yardımları dağıtan bazı yardım görevlileri Suriyeli kadınları cinsel ilişkiye zorluyor.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun araştırmasından, “Kadınlar veya kızların görevlilerle kısa süreliğine evlenerek yemek alabilmek için onlara “cinsel hizmet” verdiklerine dair örnekler var. Dağıtıcılar kadınların be kızların telefon numaralarını soruyor, evlerine yardım getireceklerini fakat “karşılığında bir şey alacaklarını”, “karşılığında evlerini ziyaret edeceklerini” , “bir gece beraber olma taleplerini” söylüyorlar” şeklinde bilgiler ortaya çıktı.

SUİSTİMALLER SURİYE'NİN GÜNEYİNDE YAYGIN

Suriye'nin güneyindeki yardım hizmetlerinde bu tür suistimaller çok yaygın. Çoğunlukla savaş alanında onları koruyacak bir eşleri olmayan kadınlar ve kızların hedef alındığı belirtiliyor.

KADINLAR YARDIM MERKEZLERİNE GİTMEK İSTEMİYOR

Independent'ın haberine göre Suriye'den Sesler 2018 adını taşıyan rapor, savaş alanında yaşanan cinsel temelli şiddeti ele aldı. Kadınların ise yardım merkezlerine gitmek istememelerinin nedeni bu araştırmayla ortaya çıktı.

2015 YILINDA BU SORUN GÜNDEMDEYDİ

Buna benzer şekilde 2015 yılında da insani yardım kuruluşlarının, uluslararası yardım ekiplerinin bölgeye girmesi zor olduğundan ve yereldeki kişilerle ve örgütlenmelerle çalışmak durumunda kaldıklarından benzeri sorunlarla karşılaştıkları aktarıldı.

YARDIM ULAŞTIRMAK İÇİN KADINLARIN İSTİSMARINA GÖZ YUMDULAR

Bazı ulaşılması zor bölgelerde yardım kuruluşlarının bu alanlara yardımların ulaşmaya devam edebilmesi için senelerdir kadınların istismar edilmesine göz yumdukları da gündeme gelen iddialardan biri