Tanzim Satış Noktalarında En Çok Satılan Ürünler

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 50 ayrı noktada sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için tanzim satış noktaları açılmaya devam ediyor. Vatandaşlar market ve pazarlara göre daha uygun olan sebze ve meyveye büyük ilgi gösterdi, uzun kuyruklar oluştu.

İLK GÜN TANZİM SATIŞ BİLANÇOSU

 

Ispanak: 16 ton

 

Patates: 70 ton

 

Domates: 118 ton

 

Salatalık: 15 ton

 

Patlıcan: 2,7 ton

 

Biber çarliston: 2 ton

 

Biber sivri: 1 ton

 

Soğan: 73 ton

 

TANZİM SATIŞ FİYATLARI

 

Tanzim satış noktalarında; domates 3, patlıcan 4,5, salatalık 4, çarliston biber 6, sivri biber 6, soğan 2, patates 2 ve ıspanak 4 liradan satılıyor.

 

794 BİN LİRALIK SATIŞ

 

Bu rakamlara göre ilk gün 64 bin liralık ıspanak, 140 bin liralık patates, 354 bin liralık domates, 60 bin liralık salatalık, 12 bin 150 liralık patlıcan, 12 bin liralık çarliston biber, 6 bin liralık sivri biber, 146 bin liralık soğan satıldı. İlk gün toplam 794 bin 150 liralık satış yapılmış oldu.