Tek İstekleri Yollarının Yapılması

TAKİP ET

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Aşağı Yorganlı, Yukarı Yorganlı ve Yavuzlar Köyü sakinleri bozuk olan yollarının yapılmasını istiyorlar.

Van’ın Özal İlçesine bağlı üç köyün ulaşım yolu köstebek yuvasına döndü. Özalp İlçesine 40 Kilometre uzaklı olan üç köy yolunun köstebek yuvasına dönmesine köylüler tepki gösterdi.

Yolarının bozuk olması ve yapılan tüm müracaatlara rağmen halen yapılmamasına tepki gösteren köylüler,’’ Belediye yetkililer ve Kaymakam ile defalarca görüşmemize rağmen yollarımız halen bozuk. Yetkililerin biran önce sorunumuzu çözmelerini istiyoruz’’ dediler.

Van’ın Özalp İlçesine 40 Kilometre uzaklıkta olan ve Üç köye ulaşım sağlayan yol kalitesiz dökülen asfalttan dolayı köstebek yuvasına döndü. Köstebek yuvasına dönen yolun yetkililere defalarca söylenmesine rağmen yapılmamasına köylüler tepki gösterdi.

 

Yollarının köstebek yuvasına dönmesine ve onarılmamasına tepki gösteren Köylüler, ‘’Bizler Aşağı Yorganlı, Yukarı Yorganlı ve Yavuzlar köyü sakinleri olarak yoların bozuk olmasından dolayı 3 yıldır bir türlü yetkililere sesimizi duyuramadık.  Verdiğimiz dilekçelerin birinde cevaben yapılacağını söylediler. Fakat 3 köyün muhtarı yüzyüze hem kaymakam hemde Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle. Yetkililer sıcak asfalt yok bütçe yetmiyormuş dediler. Özalp ilçesine bağlı köylerinin içinde bir tek bu köylerin yolu yapılmamış sebebini bizde merak ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yılık bütçesi toplam 50 kilometre yol yapamıyorsa bunda bir iş vardır ya yapmak istemiyorlar. Bu yol okul güzergâhlarıdır günde 20-25 okul servisi gidip geliyor. Bir sürü kaza meydana geldi. Özalp Kaymakamı beyin mazot parasını biz verelim kendi şahsi arabasıyla 1 defa tek bizim köye gelip gitsin vicdanı kabul ediyorsa bizde kabul eder sesimizi çıkartmayız. Bütün yetkililere sesleniyoruz gelin halimizi görün çocuklarımızın halini görün bir defaya mahsus sizinde çocuklarınız bu yoldan gitsin bir baba olarak kabul edermisiniz. Cumhurbaşkanı köylere dönün diyor, kim hangi akılla köye dönecek. Sağmalı köyünde bir lise var içinde parmağınıza damlatacak bir damla su dahi yok. Bir gün bir yetkili gelsin basınla birlikte o köydeki okulları beraber gezelim. Yetkililerin artık sesimizi duymasını ve sorunlarımızı çözmelerini istiyoruz’’ şeklinde konuştular.

 

Kaynak:bisesvan