Televizyonculuk Kariyeri Tek Programla Biten Sunucu: Güner Ümit

TAKİP ET

Televizyonculuk zor iştir. Söyleyeceğiz her söze, atacağınız her adıma dikkat etmeniz gerekir. Bu kuralı bir anlık gözardı eden Güner Ümit'in televizyonculuk kariyeri tek programla bitti.

Güner Ümit, 1995'te, sunuculuğunu yaptığı Turnike programında, 'Mum söndü yapıyorlar' cümlesini kullanınca büyük tepki çekmiş, TV binası taşlanmış, Ümit görevi bırakarak uzun süre meslekten uzak kalmıştı.Ümit, Alevi cemaatinden özür dilese de bir daha eski şaşaalı günlerine dönemedi.

"EMEKLİ MAAŞIMLA GEÇİNİYORUM"

Daha sonra konuyla ilgili verdiği bir röportajda televizyonculuk defterini kapattığını belirten Ümit, "O konuda iki yıl hapis istemiyle yargılandım sonra beraat ettim. Çünkü bir suçun oluşabilmesi için bir kasıt olması gerekiyor. Zaten halkın vicdanlarda da böyle bir mahkûmiyetim olmadı. Allah kimsenin başına vermesin. En çok o talihsizliğe uğrayan insanı yaralıyor. Onun izi geçmiyor. Artık televizyonculuk defterini kapattım. Bir nevi kendimi emekliye ayrıldım. Sigortadan emekli maaşımla geçiniyorum" ifadelerine yer vermişti.

 

"HER ŞEYİN BİR SONU VAR"

Başına gelen olayı "kader" olarak nitelendiren Ümit, sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Karı koca emekliyiz evde oturuyoruz. Her şeyin bir sonu var. Zamanı gelince çekilmesini de bilmek gerekiyor. Bizimkisi zamansız talihsiz oldu ama ne yapalım kader."

haberler.com