Türkiye'de ve Van'da bir ilk olan, Meyve Sebze Kurutma Cihazı Hakkında

TAKİP ET

Türkiye'nin birçok iline satışı gerçekleştirilen ve Van'da ağırlıklı olarak satışı yapılan meyve sebze kurutma cihazı satışa çıktı. Yaz kış çayın yanında veya hediyelik olarak götürebileceğiniz kuru meyve ve sebzeleri sağlıklı bir şekilde ikram edebilirsizin. Yapmanız geren tek şey, bu mükemmel cihazı satın almak. Günlük 100 kilogram kuru meyve çıkartıyor.

Türkiye’nin birçok iline satışı gerçekleştirilen ve Van’da ağırlıklı olarak satışı yapılan meyve sebze kurutma cihazı satışa çıktı. Yaz kış çayın yanında veya hediyelik olarak götürebileceğiniz kuru meyve ve sebzeleri sağlıklı bir şekilde ikram edebilirsizin. Yapmanız geren tek şey, bu mükemmel cihazı satın almak. Günlük 100 kilogram kuru meyve çıkartıyor.
 
Türkiye’de ve Van’da bir ilk olan bu cihazın özelliklerini ve amacını anlatan Yüksek Makine Mühendisi Dr. Mehrdad Fojlaley, “ Kurutma Cihazı genelde tarım ürünlerinde ve kimyasal ürünlerde (özellikle meyve – sebze ve şifalı bitkiler) ile kısa sürede ısıtma kurutma ihtiyacı duyulan seramik ve ahşap sektörlerinde de kullanılabilir.
 
TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE ÇALIŞMA ŞEKLİ:

Cihazda sıcak hava ve mikrodalga enerjisi kullanılarak Kurutulacak ürünlerin içerisindeki suyun polarizasyonunu değiştirilip ürünün ısınmasını sağlar, ürüne verilen bu ısı sayesinde ürünün merkezinden dışarıya doğru çıkan su buharı sıcak hava akımıyla cihazın dışına aktarılır.

Kurutma esnasında uygulanan mikrodalgalar, ürünlerde bulunan mikrop ve bakterilerinde DNA’larını kırarak aynı zamanda ürünlerin Steril hale gelmesini sağlar.

Mevcutta kullanılan kurutma makinaları ürünlere direk ısı vererek kurutma işlemi yaptığından bu işlem ürünlerde mineral, vitamin, protein, aroma gibi faydalı özelliklerin yok olmasına ayrıca üründe renk kaybına sebebiyet vermektedir

MEDWAVE kurutma cihazında ise mikrodalgalar sayesinde ürünler direk yüksek ısıya maruz kalmayarak iç taraftan kuruma sağladığından, ürünlerde mineral, vitamin, protein, aroma gibi faydalı özellikler muhafaza edilerek % 100 doğal olarak kuruması sağlanmaktadır.

Mikrodalga enerjisinin randımanı yüksek olduğu için ve sıcaklığı hızlı olarak arttırdığı için kurutma zamanı eski teknolojilere göre oldukça kısa olmaktadır. (kurutma süresi ürünün cinsine göre 30 dakika ile 1 saat aralığındadır.)

Mevcutta kullanılan kurutma makinalarında meyvenin rengini korumak için asit kullanılmaktayken MEDWAVE kurutma cihazlarında ürünler için herhangi bir asit veya benzeri katkı malzemesi kullanılmamakta olup Isıl işlem süresi çok kısa olduğu için meyve ve sebzelerin mineralleri, aromaları, tatları ve renkleri değişmeden %100 doğal olarak kurutulmaktadır.

MEDWAVE Teknolojisi ile kurutulan ürünlerde kabuk kalınlığı fark etmeksizin kısa sürede içi ve dışı %100 kuruluk seviyesine ulaştığından, ürünlerin raf ömrüde katkı olmaksızın uzun süreli dayanıklılık sağlamaktadır.

MEDWAVE Cihazlarında ısıl işlem eşit olarak yapılmaktadır, bu sayede tüm ürünler aynı seviyede kurumaktadır, ayrıca cihazdaki ayar sayesinde istenilen oranda kurutma yapılabilmektedir.
MEDWAVE Kurutma Cihazı Ev modeli, Dolap modeli ve bant modeli olmak üzere 3 farklı modelde üretilmekte olup ihtiyaca göre farklı modellerde üretilebilir.”denildi.
 
Sizlerde bu cihaz hakkında bilgi almak istiyorsanız? Ya da bu cihazı almak istiyorsanız aşağıdaki numarayı arayarak alabilirsiniz.
 
Fotoğraf: Aşağıda yer alıyor...

VAN GAZETESİ -  - 2020
 
 
 







türkiye’de ve van’da bir ilk olan meyve sebze kurutma cihazı hakkında medwave dr. mehrdad fojlaley van kurutma cihazı vanda sebze ve meyve kurutma cihazı van meyve kurutma van cihazlar cihazda sıcak hava % 100 doğal olarak kuruması meyve ve sebze kurutma