Türkmenoğlu'ndan İranlılar hakkında flaş açıklaması

TAKİP ET

Türkmenoğlu Van esnafına İranlılarla ilgili sevindirici haberi verdi. Ak PartiVan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu dün iftar programında basınla bir araya geldi. Ak partiİl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, iftar öncesi 24 Haziran seçim çalışmaları ve Ak Parti'nin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

İftar programında konuşan Türkmeoğlu parti teşkilatı AK Parti ve Van ile ilgili konular değindi

İftarın hemen ardından çay eşliğinde basınla istişarede bulundu.

Ekip halinde  kurumsallaşarak  çalışmalara devam edileceğini söyledi. Herkesin görev  alanı ile ilgili çalışmalar yapacağını ve böylece kurumsallığın sağlanacağını dile getirdi. Hizmet  odaklı çalışmaktayız fakat 24 Haziran seçim çalışmalarına odaklandığımız için diğer alanlara biraz ara vereceğiz. Şuan önceliğimizin 24 Haziran Seçim çalışmalarının olduğu söyledi. 

 

İranlıların Van'a gelip gidişiyle ilgili önemli konuya  da değinen Türkmenoğlu: 

        ''Arz ve talebin artması sonucu  sınır bölgesinde bir bina yapılıyor Sayın Bakan yardımcımız Fatih  Çiftçi'nin de desteğiyle, eğer orada insanlar gidip gelmeseydi arz yapılır mıydı hayır, talep geldi arz oluşturuldu. Biliyorsunuz ki Van'da daha önce İran patlaması yaşandı. İranlılar Van'da artık sistem kurmuştur.  Özgürlük, hürriyet, hür düşünce var ve hiç bir sorun yaşamadan istediklerini yapabiliyorlar. Bunu gören İran  bununla ilgili  bazı kararlar aldı. Yurt dışı fonunu yüzde 300 arttırdı. Fakat bu İranlıların gelmesi için bir engel  değildir. Kısa süreli bir geçiştir bu durgunluk.Hem Türkiye tarafında hem de İran tarafından hızlı bir şekilde bina yapımı devam etmektedir. Allah nasip ederse bu binalar bittiğinde tekrardan İranlı turist patlaması gerçekleşecek. Rahat olmak lazım otelcilerimiz, hizmet sektörü rahat olsun. 

 

Bizim en büyük avantajımız Kapıköy gibi büyük bir kapımız var. Tebris Van arası 3,5 saattir. Esendere kapısından gelmiş olsayı 6 saati bulmaktaydı. Esendere'den Erzurum'a gidiyorlar fakat İranlı turistler istediklerini bulamamaktadırlar. Fakat Van'a  geliyorlar, global Avm, alışveriş işlemleri ve diğer ihtiyaçlarını çok rahat bir şekilde karşılıyorlar''dedi. Türkmenoğlu, halk merak etmesin ramazan bayramı ve Kurban bayramına kadar tekrardan İran patlaması yaşanacaktır diyerek konuşmasını bitirdi.