TUŞBA BELEDİYESİ'NDEN 'HASTA VE YAŞLILARA EVDE TIRAŞ' HİZMETİ

TAKİP ET

Tuşba Belediyesi, ilçede ikamet eden yaşlı ve hasta vatandaşların saç ve sakal traşlarını evlerinde yaptırarak toplumda büyük takdir topluyor.

Daha önce hayata geçirdiği ‘Hoşgeldin Bebek, Hoşgeldin Melek’ projesi ile yeni bebekleri doğan aileleri evlerinde ziyaret ederek, verilen çeşitli hediyelerin yanı sıra anneye bebek sağlığı konusunda bilgilendiren, yaşlı ve hastalara ev temizliği gibi sosyal belediyeciliğin gereği olan hizmetleri sunan Tuşba Belediyesi, şimdi de yaşlı ve hasta vatandaşların saç ve sakal traşlarını evlerinde yaptırarak toplumda büyük takdir topluyor.

 

Hafta içi her gün hazırlanan program dâhilinde vatandaşların evlerine giden Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların tıraş ihtiyaçlarını da gideriyor. Önceden tespit edilen evleri ziyaret edip, traş olmak için şehir merkezine gelmek konusunda zorluk yaşayan hasta ve yaşlıların rahatsız olmadan evlerinde traş imkânı sunduklarını belirten Belediye Başkanı Salih Akman, vatandaşlara hem devletin sıcak yüzü olduklarını hem de gönüllere dokunduklarını dile getirdi.

 

Belediye olarak insan odaklı hizmet üretmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Akman, “Maddi imkânsızlıkların yanı sıra yaşlılık ve yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı traş olmak için şehir merkezine gelmekten zorlanan vatandaşlarımız var. Durum böyle olunca da traş olmayı ihmal ediyor veya ayda bir olması gereken saç traşını birkaç ay erteleme yoluna gidebiliyor. Kadın ve Aile Müdürlüğümüzün ekipleri, bu hizmeti vererek vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri için zamanında ve evlerinde bakımlarını yapıyor” ifadelerini kullandı.  

 

Belediyenin sunduğu hizmette duydukları memnuniyetlerini dile getiren bakıma muhtaç vatandaşlar ise bu tür faaliyetlerin insanları sevindirdiğini ifade ederek, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve çalışanlarına teşekkür ettiler.