Uygulamalı rehber toplantısı yapıldı

TAKİP ET

Okul çağı, hızlı öğrenme, bilgi ve beceri kazanma ve etkilenme dönemidir. Alışkanlıklar bu dönemde oluşmaya başlar. Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu okul çağı dönemde alınacak koruyucu önlemler ileriki yaşlarda genel sağlık durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlayacaktır.


Okul sağlığı hizmetleri; öğrenciler, aileler ve okul personelinin sağlık durumlarının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesine yönelik okul tabanlı bakış açısıyla ele alınan çalışmalardır. Okul sağlığı hizmetlerinin amacı;

Okul çağındaki tüm çocukların olabilecek en iyi bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığa kavuşmalarını sağlamak ve sürdürmek, Okul çocuklarının sağlıklı bir çevrede gelişimini sağlamak, Çocukların, ailelerin ve toplumun sağlık düzeyini yükseltmektir.

Okul sağlığı çalışmaları kapsamında, Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü imzalanmış olup mevcut okul sağlığı yaklaşımının daha geniş kapsamlı ve bütüncül olması için “Okul Sağlığının Korunması ve Geliştirilmesi Programı Uygulama Kılavuzu” yayınlanmıştır.

      Bu kapsamda; İlimiz ve İlçelerimizde okul sağlığı programının yaygınlaştırılması için Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi tarafından 01.08.2017 tarihinde Müdürlüğümüz Eğitim Salonunda Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü ve Uygulama Rehberi Toplantısı düzenlenmiştir.   

       Eğitim, İlimiz Toplum Sağlığı Merkezi personelleri ve Başkanları katılımıyla gerçekleştirilmiştir



Van Halk Sağlığı Müdürlüğü