Vali Murat Zorluoğlu, Erciş İlçesinde muhtarların sorunlarını dinledi

TAKİP ET

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, bir dizi açılış ve temel atma töreni için gittiği Erciş'te, ilçede görevli muhtarlarla da bir araya gelerek, rutin muhtar toplantılarından birini daha gerçekleştirdi.

Kaymakamlıktaki Ferhat Kurtoğlu konferans salonunda buluştuğu muhtarlara hitap eden Vali Zorluoğlu, Erciş’te bulunma amaçlarına yönelik bilgiler vererek, toplantıya kadar geçen süreçte katıldıkları açılış ve temel atma programlarından söz etti. 

Erciş’teki temasları sırasında, son bir yıllık dönemde yapılan hizmetleri yerinde görünce memnuniyet duyduklarını anlatan Vali Zorluoğlu, “Erciş'e yapılan hizmetleri gördük ve memnun kaldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sahilde çok güzel bir düzenleme yapılıyor. O da çok yakında Ercişlilerin istifadesine sunulacak. Yapılan bu güzel çalışmalardan dolayı, huzurlarınızda kaymakam kardeşime ve ekibine, ayrıca bu hizmetlerin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son dönemde gerçekleştirilen hizmetlere, önümüzdeki günlerde yenilerinin ekleneceğini ve Erciş'in bekleyen sorunlarının tek tek çözüleceğini açıklayan Vali Zorluoğlu, bu konuda Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak Erciş’e gereken her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. 

Erciş’in sorunlarının kısmen çözülmesine rağmen halen bekleyen sorunların da bulunduğuna işaret eden Vali Zorluoğlu, “Su, Erciş’in çözüm bekleyen sorunlarının başında geliyor. Kanalizasyon sorunu da yine çözüm bekleyen sorunlardan biridir. Bu anlamda yeni göreve atadığımız VASKİ Genel Müdürümüz ve ekibinin, ilçenin su, kanalizasyon ve arıtma meselelerinin çözümüne yönelik katkıları olacaktır. Erciş’in su sorununu bütünüyle çözecek çalışmalar, kısa sürede tamamlanacaktır” diye konuştu.

Erciş’in önemli sorunlarından biri olarak bildirilen kentsel dönüşüm konusuyla ilgili detaylı bilgileri, Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar’dan aldıklarını da dile getiren Vali Zorluoğlu, “TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili makamlarla gerekli temasları sağlayarak, Valilik olarak da gerekli inisiyatifi alarak, bu sorunun çözümü için gerekli çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Devletimizin ve hükümetlerimizin özellikle 2011 yılında yaşanan deprem felaketinden sonra Erciş’e önemli hizmetler yaptığını anımsatan Vali Zorluoğlu, “2011'den sonra adeta yeni bir Erciş kurulmuş. Burada çok sayıda konut, işyeri ve ahır yapıldığını görüyoruz. Elbette bir takım altyapı sıkıntıları var. Ama bunları çözmek de bizim boynumuzun borcudur. İlçede karayollarımızın epey uzayan bir köprülü kavşak çalışması var. Bununla ilgili de gerekli talimatlar verilmiştir.  Yine, bir Erciş Devlet Hastanesi meselesi var. Göreve başladığımın 2. haftasında dönemin Sağlık Bakanı buradayken konu enine boyuna masaya yatırıldı. İlgili müteahhit çağrıldı ve söz alındı. Bugün il sağlık müdürümüz ve kaymakamımızın bana verdiği bilgi memnuniyet vericidir. Orada yüzde 93 seviyesinde bir fiziki gerçekleşme sağlanmış durumdadır. İnşallah kış gelmeden hastanemizin açılışını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Eğitim alanında ülke genelinde tam gün eğitime geçme hedefi bulunduğunu da gündeme getiren Vali Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 

“Yeni okullar yapmak suretiyle ilk ve ortaokullardaki çocuklarımızın tam gün eğitime geçmesi için büyük bir kampanya başlattık. İnşallah birkaç sene içerisinde Van genelinde hedefimiz bütün çocuklarımızın tam gün eğitim görmesidir. Taşradaki en büyük ilçemiz Erciş. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyemizin kırsaldaki yatırımlarından en çok pay alması gereken ilçe Erciş’tir. Biz de bu konuda gerekli kaynakları Erciş’e ayıracağız. Bunlar Erciş’te yaptığımız hizmetlerin bir bölümüdür. Tamamını zikretmeye gerek yok. Sizler zaten yaşayarak müşahede ediyorsunuz. Vatandaşlarımızın vergileri doğru ellerde, doğru yerlerde kullanırsa, vatandaş olarak sonuçlarını da hep birlikte görüyoruz. Erciş, bunun en tipik örneğidir. Bundan önceki dönemle kıyaslanmayacak kadar önemli hizmetler, bir yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirildi, bir bölümünün de temeli atıldı. Biz tüm bu hizmetlere, 2018’de daha büyük hizmetler ekleyeceğiz. Dolayısıyla Erciş, gerçek anlamda belediyecilik çalışmaları ve kamu hizmetleriyle tanışmış olacaktır.” 

Kamu hizmetlerinin, ihtiyaç duyulan noktalara ulaşmasında huzur ve güvenlik ortamı varlığının önemine de değinen Vali Zorluoğlu, “Huzur ve güvenlik ortamı bütün kamu hizmetlerin buralara daha çabuk ve daha etkin şekilde gelmesini sağlayacaktır. Bizim için en önemli konu huzurdur. Bu memleket huzuru, birlik ve beraberliği hak ediyor. Geçmişte olumsuz örneklerini yaşadığımız hâdiselerin bir daha yaşanmasını arzu etmiyoruz. O bakımdan biz devlet olarak, güvenlik güçleri olarak gereken tedbirleri alıyoruz. Terörle mücadeleyi en iyi şekilde sürdürüyoruz ve bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bu konuda devletimizin ve hükümetimizin kararlılığı tamdır. Terör örgütü tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadeleye devam edilecektir. Bu noktada muhtar arkadaşlarımıza da önemli görev düşmektedir. Muhtarlarımız mahallelerinde, güvenlik güçlerimizin elidir, koludur, gözüdür, kulağıdır, paydaşıdır” sözleriyle muhtarların şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da inisiyatif alarak mahallelerinin güvenliği için güvenlik birimleri, kaymakamlıklar ve valilik ile işbirliği içerisinde çalışmalarını rica etti.

Terörle mücadelenin sadece güvenlik güçlerimizin yürüteceği bir mesele olmadığının altını çizen Vali Zorluoğlu şunları söyledi:

“Terörle mücadele milletimizin ortak meselesidir ve her birimizin çözüm için katkıda bulunması gerekmektedir. Bu manada muhtarlarımız kilit isimlerdir. Sizler mahallelerinizdeki olumsuz hadiseleri, terör faaliyetlerini gördüğünüzde mutlaka bizlere bildirmelisiniz. Bu hem muhtarlık hem de insanlık görevinizdir. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, buradaki huzur ortamını tam anlamıyla kuracağız ve muhafaza edeceğiz. Böylelikle devlet olarak köylerimize, mahallelerimize, ilçelerimize ve il merkezlerimize hizmetlerimizi getirmeyi sürdüreceğiz.” 

Konuşmasının sonunda, ilçelere, mahallelere ve köylere hizmet götüren kurum müdürlerinin de yer aldığı kalabalık bir ekiple Erciş’te bulunduklarını kaydeden Vali Zorluoğlu, muhtarların görev yerleriyle ilgili sorunlarını, yetkili ağızlardan dinlemek üzere bir araya geldiklerini belirterek, sorun ve sıkıntılarını dinlemek üzere sözü muhtarlara devretti.

Ulaşımdan eğitim ve altyapıya, su ve elektrik sıkıntılarından mera alanlarına kadar birçok konudaki eksiklikleri dile getiren muhtarların konuşmalarını kendisi de not alan ve beraberindeki kurum müdürlerine gerekli talimatları yerinde veren Vali Murat Zorluoğlu, verimli geçen toplantıya katılımlarından dolayı da tüm muhtarlara teşekkür etti.