Van Cafe - Van Oto Tamir- Van İnşaat

TAKİP ET

Van Cafe - Van Oto Tamir- Van İnşaat 0541 661 09 29




Genç Girişimci Yusuf Gülcan,
“Riski Göze Alanlar, Ticaret Yapar…”
 
Van’da genç girişimci Yusuf Gülcan,  ticareti ve ticarete nasıl girdiğini gazetemiz okuyucularıyla paylaştı. Ticarette herkesin örnek aldığı birinin veya bir esin kaynağının olduğunu belirten Gülcan, daha önceden birlikte çalışma fırsatı bulduğu Berkem Teknik Mühendislik firmasının sahibi Sinan Duran’ın kendisi için en büyük ilham kaynağı olduğunu ifade ederek kendisine söylediği “Sen daha sütsün, daha kazana konulacak, ısıtılacak ve kaynatılacaksın. Bunun sonunda ya çürüyecek ve bozulacak ya da kaymak tutup yoğurt olacaksın. Yoğurt olmak bu sürecin en güzel sonucudur” sözleri iş hayatımda sürekli benim için yol gösterici oldu ifadelerini kullandı. Genç Girişimci Sayın Yusuf Gülcan kimdir? Hayat hikâyesini kısaca dinlediğimiz Sayın Gülcan; işine karşı son derece saygılı, iş ile alakalı durumlarda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir girişimci olarak karşımıza çıkıyor. Mütevazi duruşuyla çevresindeki herkese güven ve destek veren genç girişimci kendisini şu ifadelerle tanıtıyor:
“Merhabalar… Ben Yusuf Gülcan, Van/Edremit doğumluyum. 31 yaşındayım. Başlıca çalışma alanı inşaat sektörü olan Elbirlikler İnşaat ve Taşımacılık şirketi adı altında faaliyet göstermekteyiz. Bunun yanısıra gıda sektöründe, ilimizin önemli alışveriş merkezlerinden Turkuaz AVM'de bulunan Turkuaz Cafe&Restaurant ile Van halkına hizmet vermekteyiz. Ayrıca ilimizde son yıllarda önemli bir ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz ağır vasıtaların tamir, bakım ve yedek parça hizmetlerini de kapsayacak yeni bir işyeri üzerinde de çalışmalarımız devam etmektedir. İşinizi kurmadan önce neler yapıyordunuz? Öğrenim durumunuz hakkında bize kısa bilgi verir misiniz? Elektrik elektronik teknikerliği mezunuyum. okul yıllarında ve sonrasında hem okuyarak hem de çalışarak hayatımı sürdürdüm ve itiraf etmeliyim kendi ayaklarımın üstünde durmak için çok büyük çabalar sarf ettim. Yaklaşık 14 yıl inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmada çalıştım. 2014 yılının sonuna doğru kendi işimi kurmaya karar verdim ve şu anda Allah'a şükürler olsun ki emeklerimin karşılığını almaya başladım. Bu süreçte beraber çalıştığımız personelimiz, teşriki mesaide bulunduğumuz  arkadaşlarımız, ailem ve yakın dostlarımız hep yanımızda bulundular. Bu vesileyle daha çok gayret göstermeye çalıştık. Ticaret yapıldığında riski göz önünde bulundurmak gerekiyordu.  Ben de birtakım riskler alarak çalıştığım firmada teknik açıdan önemli gördüğüm konuları öğrendim.  Masa başında çalışmaktan ziyade bizzat sahada bulunarak işimi severek ve azim göstererek yapmaya çalışıyorum. Söylenecek çok söz var fakat buna ne zamanımız yeter ne de sohbetimiz. Bir yerde okuduğum güzel bir söz “Başarmak, size bir hikâye gibi gelebilir, ama o asla hikâyelerde kalmamalıdır” diyordu. Bu yüzden hayatınıza yön verecekseniz; emek göstermeli, fedakarlıkta bulunmalı ve kendi hikayenizi kendiniz yazmalısınız. İlk olarak hangi sektörde başladınız? Bize bunun hakkında bilgi verir misiniz? İlk işim, Berkem Teknik Mühendislik idi. 2000 yılında çıraklık dönemim oldu. Ofiste çaycılık yaparak başladım. 14 yıl boyunca o şirkette çalıştım. 14 yılın sonunda teknik açıdan önemli bir seviyeye geldim ve firma sahibinin deneyimlerinden istifade ettim. Çalıştığım firmada en son şirket yetkilisi  olarak görev yaptım ve daha sonra da o işten ayrılarak kendi işimi kurdum. İş yerlerinizi bize anlatır mısınız ve işlevlerini özetler misiniz? Önce şirketimin alt yapısını kurarak başladım. Bu işe tutunmamın en büyük artısı eski patronum oldu.
Geçmişiniz sağlam olursa geleceğiniz de sağlam olacaktır. Bunun farkında olarak 2014 yılında ilk iş yerimi açarak "kendi işinin patronu olma" heyecanını yaşadım. İnşaat sektöründe faaliyet gösterirken başka bir sektörde ikinci bir işyeri açmaya karar verdik. Açacağımız işyeri gıda sektöründe ve yeni bir mekân olmalıydı. Biz de bu yüzden yakın arkadaşım ve dostum Murat Akbaş ile Turkuaz Cafe&Restaurant'ı yeni yüzü ve farklı konsepti hizmete açtık.  Bu arada işyerimiz hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum: Cafemizde dünya mutfağını barındırıyoruz. Bu mekân biraz öteki mekânlardan farklı oldu. Farklılıklarımızı ve usta ellerle hazırlanmış menülerimizi görmek için herkesi cafemize bekliyoruz. Yaklaşık bin metre kare kapalı alan üzerine kurulmuş bir alanda hizmet vermekteyiz. Müessemize gelen müşterilerimizden şu ana kadar almış olduğumuz dönütler başarılı bir performans gösterdiğimizi ortaya koyuyor. Bizler de müşterilerimizin bu ilgilerine layık olarak onlar için titizlikle emek vermeye devam ediyoruz. Bunların yanısıra yukarıda da bahsettiğim gibi ilimizde son yıllarda önemli bir ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz, kamu ve özel sektöre hizmet verecek, ağır vasıtaların tamir/bakım ve yedek parça hizmetlerini de kapsayacak yeni bir işyeri üzerinde de çalışmalarımız devam etmektedir. İş yerlerinizde kaç personel bulunmaktadır? Şirket ve işyerlerimiz bünyesinde şu anda toplam 24 personel ile hizmet vermekteyiz. Bu sayıyı önümüzdeki dönemlerde daha da arttırarak ilimize istihdam açısından yeni katkılar sunmak istiyoruz.
  Yeni girişimcilere ne söylemek istersiniz?  
Marangozların bir sözü vardır: "On defa ölç, bir defa biç” derler. Ticaret risktir ve ancak riski göze alanlar ticaret yaparlar. Herkes ticari olarak bir çaba gösterebilir. Ancak bu çabalar bazen pozitif bir etki oluştururken bazen de negatif etki gösterebilir. Burada önemli olan ticarete girildiğinde doğru kararlar vererek, doğru adımlar atmaktır.
  Yeni Projeniz var mıdır? Bildiğiniz üzere ilimiz tarım ve hayvancılığın bir dönemler önemli merkezlerinden biriydi. Ancak gelmiş olduğumuz noktada bu özelliğini büyük ölçüde yitirmiş durumdadır. Bu nedenle hem ilimize hem de bölgemize çok büyük katkılar sunacağına inandığımız hayvancılık alanında faaliyet gösterecek bir proje üzerinde çalışmaktayız. Teşekkür etmek istediğiniz kimse var mı? “Her zaman yanımda olan aileme, Sinan Duran ve Murat Akbaş’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onlar, benim her anımda yanımda oldular” diyerek konuşmalarını tamamladı.
 
Bizler de Van Gazetesi ekibi olarak, işletme sahibine teşekkürlerimizi ve başarı temennilerimizi sunuyoruz. Bu yazımızın da sonuna geldik. Başka bir şirkette, başka bir yazıyla buluşmak ümidiyle… Kalın gazetemizle…


 




Vanda cafe Motto Cafe | Van cafe | vanda cafe | van'da restorant | van da cafe | vanda cafe restorant | Van'da cafe
vanda cafe,Motto Cafe,Van cafe,vanda cafe,van'da restorant,van da cafe,vanda cafe restorant,vanda cafe ve resyorant,van reklam,
vanda cafe,Motto Cafe,van turkuaz cafe, vanda tamirci,van tamir,van inşaat,van taşeron,Van cafe,vanda cafe,van'da restorant,van da cafe,vanda cafe restorant,vanda cafe ve resyorant,van reklam,