Van Doğu Anadolu Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı kapılarını halka açtı - Fuara yoğun ilgi

TAKİP ET

Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Van Doğu Anadolu Tarım gıda ve hayvancılık fuara birçok firmanın katılımıyla gerçekleşti. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları dahilinde fuar alanları sıklıkla dezenfekte edilerek, havlandırıldı.  Giriş noktasında ateş ölçümü ve HES kodu dahilinde ziyaretçiler içeriye alındı.

Vanhaber, Vangazetesi | Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Van Doğu Anadolu Tarım gıda ve hayvancılık fuara birçok firmanın katılımıyla gerçekleşti. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları dahilinde fuar alanları sıklıkla dezenfekte edilerek, havlandırıldı.  Giriş noktasında ateş ölçümü ve HES kodu dahilinde ziyaretçiler içeriye alındı.

Van Doğu Anadolu Tarım gıda ve hayrancılık fuarına yoğun ilgi ve ilk açılış gerçekleşti. 

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Tarım anlamında bölgedeki ilk fuarı gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin gözü şu anda Van’da. İnsanlar, Van’daki fuarın nasıl geçeceğini merak ediyordu. Şuan da gördük ki bizim insanlarımızın ilgisi çok iyi. Biz Van’da fuarcılığa başlarken hep şunu diyorduk. Van, güzel bir şehir ve güzel bir potansiyeli var. Bu şiarla yol çıktık. Şuanda insanlarımızın morale ihtiyacı var. Eğer biz moralli olamazsak, üretmezsek çok daha zor günlerin bizi bekleyeceğini düşünerek bu yola başladık. Allah’a şükür yoğun bir ilgiyle devam ediyoruz. Bilim kurulunun öngördüğü kurallar çerçevesinde stantlar arası mesafeye dikkat edildi. Ayrıca girişte misafirlerin ateşleri ölçülerek, maske ve sosyal mesafe uyarıları yapılıyor. Bunun yanında birçok noktada sosyal mesafe ve maske uyarılarının bulunduğu afişler bulunuyor. İnşallah fuarımız her anlamda olumlu geçer. Ben bu anlamda fuarımızın gerek firmalarımız gerekse misafirlerimiz açısından olumlu geçmesini diliyorum” dedi.

Açılışa katılan; Van Vali Yardımcısı Ömer Faruk Candemir, Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın, firma yetkilileri oldu. 

VAN GAZETESİ - HİKMETULLAH YETKİN

van vanhaber vangazetesi fuar van fuarları süleyman güler