VAN KEDİLERİ PODYUMA ÇIKTI

TAKİP ET

Farklı göz renkleri, pamuk gibi bembeyaz tüyleri ve sevecenlikleri ile insanları kendine hayran bırakan Van kedileri, kedi güzellik yarışmasında podyuma çıktı. Birbirinden güzel 14 Van kedisi, turkuaz halıda yürüyerek 3 jüri üyesiden puan almaya çalıştı.

 

Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kedi Araştırma Merkezi tarafından organize edilen 3'ncü Van Kedisi Güzellik Yarışması' düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi Park AVM yanındaki shopping  fest alanında gerçekleşen yarışmaya bir birinden güzel 14 kedi katıldı. 3 jüri üyesinden puan almaya çalışan Van kedileri bir biriyle yarışırken, jüri üyeleri kedileri seçmekte zorlandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışma çekişmeli geçerken, Yasemin Özdemir'in 'Sezar' isimli kedisi birinci oldu. Güzellik yarışmasının ikincisi, Tülay Erdönmez'in kedisi 'Yeliz', üçüncüsü ise Merve Tarçın'ın kedisi 'Maviş' oldu. Dereceye giren kedi sahiplerine ödülleri Van'ın kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü 2 Nisan'da düzenlenecek törenlerde verileceği belirtildi.

 

Birinci olan 'Sezar' isimli kedinin sahibi Yasemin Özdemir, Sezar’ı sokakta bulup büyüttüğünü belirterek "Kedi güzellik yarışmasına olan ilgiden dolayı çok mutlu olduk. Buradan hayvan severlere çağrım olacak. 5 aydır 'Sezar' ile birlikteyim. Bu sürede hayatım değiştiğini söyleyebilirim. Kedileri satın almayın, sahiplenin lütfen" dedi.