Van Shoppıng Fest Başladı

TAKİP ET

Van Valiliği himayesinde 'indirimli alışverişler ve eğlence için şimdi Van'da olmanın tam zamanı!' sloganıyla bu yıl 4.'sü düzenlenen 'Shopping Fest' organizasyonu kortej yürüyüşü ile başladı.

 

Nevruz tatili dolayısıyla Van'a gelen İranlı turistlerin kentte uzun süre kalması ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla organize edilen festival 20 gün sürecek. Yoğun bir katılımla başlayan festivalin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. 

Beşyol Meydanı'ndaki Valilik binası önünde başlayan kortej yürüyüşüne Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar, Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel  Sekreteri Halil İbrahim Güray, kamu kurumlarının müdürleri ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi ile devam eden kortej yürüyüşü cadde boyunca halk oyunları, sokak gösterileri ve eğlenceli etkinlikler eşliğinde devam etti. Festival alanında vatandaşlara yöresel ayranaşı çorbası ve çeşitli ikramlarda da bulunuldu. 

Festival açılışında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Türkiye'nin çok az şehrinde alışveriş festivali yapıldığını belirterek, Van'ın bu yönden şanslı bir kent olduğunu söyledi.

Konuşmasına Vizontele filminde yer alan bir repliği örnek vererek devam eden Vali Zorluoğlu "Ülkemizin farklı illerinden ilimizde bulunan değerli konuklarımız, yine Hoydan, Tebriz'den, Tahran'dan, Şirazdan Van'ımıza gelen çok değerli yabancı misafirlerimiz bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz Van Shopping Fest’e hoş geldiniz. Biliyorsunuz yıllar önce 'Vizontele' filmi Van'da çekilmişti. O filmde bir replik vardı, şöyle diyordu: ‘Her şeyin bittiği yerde başlayan şehre bazen güzel şeyler de gelirdi. Ama hiç biri uzun süre kalmazdı’ Bizde diyoruz ki artık Van'da güzellikler hep yaşayacak. Van'da güzellikler hiç bitmeyecek. Türkiye'de çok az şehir alışveriş festivali yapabiliyor, o bakımdan biz Van’da bu yıl 4.’cüsünü düzenliyor olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu organizasyonda bizlerle beraber büyük emekler saf eden maddi manevi destek veren Büyükşehir Belediyemize, İpekyolu Belediyemize Van Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımıza teşekkür ediyorum. Bu yılki aşıveriş festivalimiz, 20 gün sürecek inşallah 5 Nisan’a kadar farklı etkinliklerle Van Shopping Fest devam edecek. Caddelerimizde, sokaklarımızda sizleri mutlu edecek, Van’ın moralini yükseltecek çok güzel etkinliklerimiz ve sürprizlerimiz olacak. Bugünden itibaren sokak konserlerimiz, kapalı mekan konserlerimiz, havai fişek gösterilerimiz, değişik gösteriler bir yandan da yoğun alışveriş imkanlarıyla inşallah Van diğer yıllara göre daha güzel bir alışveriş festivalini yaşayacak" dedi. 

Van ile ilgili Bakanlar Kurulu'ndan güzel bir haber de aldıklarını söyleyen Vali Zorluoğlu şunları kaydetti:

"Bu sabah Ankara'dan gelen güzel bir haberle uyandık. Bugün resmi gazetede yayınladı. Alışveriş festivalinin açılışını yaptığımız bu meydan da dahil olmak üzere yaklaşık 25 dönümlük alanda 'Kent Meydanı' yapıyoruz. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı bugünkü resmi gazete de yayınlandı. Hükümetimize müteşekkiriz, Van için hayırlı, uğurlu olsun. Temenni ediyorum ki önümüzdeki yıllarda Van Shopping Fest bu dar alanda değil geniş ve ferah kent meydanında start alacak ve burası da Van’ın marka değerlerinden birisi olacak. Alışveriş festivalimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler esnafı ziyaret ederek festivalle ilgili görüşlerini aldı.