Van TSO'da 15 Temmuz Fotoğraf sergisi

TAKİP ET

Van TSO ve ABB işbirliği ile 15 Temmuz Fotoğraf sergisi açıldı

15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak babında, Van TSO Erek salonunda, Van halkının darbe kalkışması karşısında sergilediği  duruşunu anlatan fotoğraf sergisi düzenledi.

15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe kalkışmasının üzerinde yaklaşık bir yıl geçti. Hain darbe kalkışmasının zihinde canlı kalması ve nesilden nesille aktarılması konusunda tüm ülke tek vücut oldu. Birçok ilde olduğu gibi Van'da çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz darbe kalkışması anılmaya başlandı. Van Ticaret ve Sanayi Odası sergi salonunda açılan resim sergisi tamamıyla Van halkının darbeye karşı duruşunu anlatan bir resim sergisi olması dikkatlerden kaçmadı.

Resim sergisi hakkında bilgiler aktaran Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, darbenin gerçekleşmesi olasılığının düşünülmesinin bile çok kötü olduğunu belirterek; "Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık ve ekibine, bu resim sergisini açmamızda bize katkı sunan Van Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine teşekkür ediyoruz. Darbenin sene-i devriyesini karşılamaya hazırlanıyoruz. Bu sene-i devriyeyi anmaya çalışacağız. Birinci yıl dönümü idrak edeceğiz. Hafızalarda silinmemesi için büyük bir çaba gösteriyoruz. Darbenin yaşandığı andan itibaren nereden geldiğini bilmeden illa demokrasi dedik. Nitekim seçilmiş meşru bir hükümete karşı girişilen bir darbeydi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van halkı da çağrı üzerine 27 gün boyunca şehrin sembol alanlarında bir duruş sergiledi. Van’da kendi aidiyetini hissedenler bu alanda yer aldı. O gün herkes demokrasiye sahip çıktı. Bu günde Van TSO olarak demokrasi zaferinin yıl dönümünde biz de yapılacak etkinlikler içerisinde faaliyetler yapacağız. Afişler bastırıp, farklı etkinlikler yapacağız. Tüm etkinliklere kurumsal ve bireysel destek sunacağız. Bu gün ABB ile odamız bünyesinde sergi düzenledik. Anadolu Basın Birliği Van Şubesi tarafından 2016 yılına ait seçkin fotoğraflarla bu sergiyi düzenleyeceğiz. ABB tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz yıl 15 ilde sergilenen fotoğrafları odamız bünyesinde sergilemiş bulunuyoruz. Pazar gününe kadar sergimiz açık olacak. Katkılarından dolayı ABB Yönetimine teşekkür ediyoruz. Herkes gibi biz de 15 Temmuz akşamı Beşyol Meydanı’nda olacağız” dedi.

Darbeler ekonomiye büyük zarar veriyor

2016 yılının 15 Temmuz akşamında yapılan hain darbe girişimin ülkenin ekonomisine büyük zarar verdiğini belirten Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Darbeler insan hayatına bir el koymaktır. Her tarafı tahrip eden bir faaliyetlerdir. Darbeler asla kabul edilmemelidir. Ekonomi yönetimi olarak temel anlayışımız ne kadar güçlü demokrasi o kadar güçlü ekonomi demektir. Darbe girişimlerinin ülkemizin geleceğine hiçbir hayır hasenat sağlamayacağı malumdur. Acı tecrübelerle geçmişte bunu yaşadık. Ekonomiden sosyal hayata, kültürel hayattan ülkesel yönetime yansımaları sıkıntılı oluyor. Nitekim ekonomi de bundan çok etkilenecekti. Darbe sonrası ekonomi büyüme gücünü eksilere düşürdü. Hayatımızda bir dezavantaj yarattı. Herkes ülkeye sahip çıktı, bu sıkıntı giderildi. Sadece bir darbe girişimi bile ekonomiyi çok olumsuz etkiliyor. Genç nesillere bunu sürükle hatırlatmamız lazım. Bu günü sürekli diri ve canlı tutmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.