Van'a İkinci Futbol Takımı

TAKİP ET

Van'da yeni kurulan Vanlıspor yönetimi, basınla bir araya geldi.

Van'da yeni kurulan Vanlıspor yönetimi, basınla bir araya geldi.

Bir kahvaltı salonunda düzenlenen basın toplantısına, ulusal ve yerel basın mensupları katıldı. Burada Vanlıspor hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Vanlıspor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Rençber, Van'ı en güzel şekilde tanıtmak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve onlara yepyeni bir gelecek hazırlamak için yeni bir Vanlı oluşumu kurduklarını belirterek, "Bu oluşumda başarılı olabilmek için tüm Van halkının desteğine ihtiyacımız var" dedi.

TFF 2. Liginden bir takım alacaklarını ve bunu Vanlıspor yapacaklarını ifade eden Rençber, "7'den 70'e bütün Van halkını temsil edecek bir takım kurmaya çalışıyoruz. Bu çalışmamızın başarılı olacağına inanıyoruz. Bu çalışmamız 2009'dan beri devam ediyordu. Şu anda yüzde 80'i bitti. Yüzde 20'lik kısmını da bitirip Vanlıspor'u yeşil sahalarda halkımızın hizmetine sunacağız. Bu konuda bütün engelleri aşacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni takım için yaklaşık 15 milyon TL'lik bir bütçenin şu anda hazır olduğunu dile getiren Rençber, "Bizim takımı Van'a getirmemiz ve isim değişikliğine gitmesi için yasaya ihtiyaç vardır. Biz bunun önergesini Başbakan ve Spor Bakanlığı'na vermişiz. Bir takımla ön anlaşmamız var. Yasa çıktığı anda parasını yatırıp, takımımızı Van'a getireceğiz" şeklinde konuştu.

Yeni takımın Ankara'dan getirileceğini de sözlerine ekleyen Rençber, yeni takımın Van'a ve tüm Vanlılara hayırlı olması dileklerinde bulundu. - VAN

sondakika.com