Van'da Bağımsız Aday İdris Ahi açıklamalarda bulundu

TAKİP ET

Van'ın tek bağımsız milletvekili adayı olan İdris Ahi bazı açıklamalarda buludu.

''Bahçesaray (Müküs) Aşireti'nin ileri gelenlerinden işadamı ve siyasetçi İdris Ahi, 24 Haziran'da Van Bir bağımsızı meclise gönderecek'' dedi.


''Halkı En İyi Tanıyan Ve Yöreyi En İyi Bilen Biriyim''


Ahi, eğer birinin iyi ya da kötü biri olduğunu öğrenmek istiyorsanız önce onu seçip bir denemeniz lazımdır. İşte ben de bu yüzden milletvekili adayı oldum. Biliyorsunuz ki Van'da bazı milletvekili adayları var. Bazıları kürçe bilmiyor, bazıları Vanlı değil, bazıları Van'ı bile tam tanımıyor. Peki soruyorum size sayın halkım seninle aynı dili konuşamayan, derdini acını sıkıntını sorununu bilmeyen, senin kültürünü yöreni bölgeni bilmeyen bir milletvekili, nasıl sana topluma ve güzel memleketim Van'a katkı sağlayacak. 

Yakındığım en önemli noktaların başında bu gelmektedir. İşte sayın halkım bu yüzden adaylık konusunda çok ısrar ettim, halkımın sevincini, üzüntüsünü açıkçası her şeyini çok iyi bilirim. Bu yüzden aday olup; halkımın hizmetkarı olmaya karar verdim.


''Seçim Öncesi Vaatlerle Projeleri Sürekli Gördük Hani İcraatlar''

 

Biliyorsunuz ki seçim dönemlerinde vaatler ve yapılacak projeler saymakla bitmiyor. Ballandıra ballandıra anlatılıyor. Evet sadece anlatılıyor. Seçimler bitiyor ve o büyük proje dehalarının sağlam projelerinin sadece vaatlerde kalıyor. İş bitince halk kim, projeler neydi; umurunda olmayıp, o rahat koltuğuna gömülüyor. Bu anlattıklarım genelde tekerrürden ibaret bilgiler. Ben size projelerle ve vaatlerle gelmiyorum. Halkıma söyleyebileceğim en güzel kelime  zaman... Zaman en iyi şekilde hayra yorumlayacaktır. Seçilirsem zaten Van'ı halkını, yöresini, töresini ve bölgesini çok iyi bildiğim için elimden geldiğince halkla birlikte çalışarak Allah izin verirse hiç bir sıkıntımız kalmayacak. Yani Van rahatlayacak, Vanlı kazanacak...



 ''Bir Kere Deneyin Bakın Neler Değişecek''


'' Bağımsız milletvekili Ahi,  bölgenin toprağına ekilmiş, o bölgenin toprağında filizlenmiş ve o bölgenin toprağında büyümüştür. En açık ifadeyle o bölgenin endemiği gibidir. O yüzden bu topraklarda gelişmiş kardeşinize bir kere şans verin, bakın neler olacak. Milletvekili olduğumda  halk neden daha önce seçmedik diye pişman olacaktır. Kendime, halkıma çok güveniyorum halkımdan bana destek vermesini istiyorum. Sizin Ankara ile köprünüz olmak istiyorum ''dedi.