Van'da Cadılar Bayramını Kutladılar

TAKİP ET

Haber: Van Gazetesi Haber Merkezi/Shawdow! Van'da ilk kez cadılar bayramı kutlandı. Van Beşyol civarında saat 19.00'da başlayan cadılar bayramını kafenin yetkilisi Sayın, Didem Çiçek cadılar bayramını ve kafesini anlattı.

Çiçek ,“Cadılar Bayramı ülkemizde yeni yeni kutlanmaya başlanan ama dünyada çok uzun süredir bir gelenek olan, Hristiyanların bayram gibi gördüğü, kostümleri, partileriyle ünlü, filmlere konu olan bir fenomendir.”

Çiçek, ” Bu kafede sanata dair her şeyi yapmak istiyoruz. Kafemizde çok farklı lezzetlerin olması beni mutlu ediyor. Hem İran lezzetleri hem de yerli lezzetlerimiz olduğu için çok mutluyum. Bu iş yerini bayan ağırlıklı işletiyoruz. Çünkü çoğu zaman bayan arkadaşlarımız kafelerde rahat edemiyor. O yüzden bizlerde hem çiftlere hem de bayanlara misafir perverlik yapıyoruz. Biliyorsunuz ki memleketimizde çok sayıda kafe bulunmaktadır. Ama bu bizim kafemiz diğer kafelere nazaran çok farklı olmaktadır. İkramlarımız, hediyelerimiz, yemeklerimiz, tarzlarımız… Bizler, burayı devir olarak aldık. Yeni yüzümüzle ve yeni mizahımızla sizlere hizmet etmekten gurur duyarız. Cadılar Bayramı kendi kültürümüz değildir. Ama gençler bu tarz eğlenceleri sevmektedirler. Bizlerde Van’da ilk olan bu bayramı kutladık. Bu bayramı kısaca anlatmak gerekirse; Cadılar Bayramı ülkemizde yeni yeni kutlanmaya başlanan ama dünyada çok uzun süredir bir gelenek olan, Hristiyanların bayram gibi gördüğü, kostümleri, partileriyle ünlü, filmlere konu olan bir fenomendir. Bizlerde buraya gelen misafirlerimizin makyajlarını yaptık. Kostümler ayarladık ve onlara ikramlar sunduk. Tabi şekerleri onlar toplamadılar, bizler ikram ettik. Cadılar bayramında yemekler, kabaklar ve kısmetler istenir. 31 Ekimde kutlanan cadılar bayramı kutlanır. Bizlerde bu projeyi devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.“ diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Bizlerde böyle bir etkinliğin oluşunu kutlayarak, yeni adımlarını kutlarız. Başka bir haberde görüşmek ümidiyle…


Haber: Van Gazetesi/Shawdow!