Van'da Cinayet Şüphelisi Yakalandı

TAKİP ET

Van'da Cinayet Şüphelisi Yakalandı

01 Mart 2017 günü İlimiz İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Hisar 1. Sokak üzerinde bulunan boş arazide kimliği belirsiz, 18-20 yaşlarında, vücudunun muhtelif yerlerinde 32 adet kesici-delici alet yarası bulunan bayan cesedi bulunmuş,  Olayla ilgili yapılan araştırmalarda maktulün 2 gündür kayıp olan 18 yaşında G.A. isimli bayan şahıs olduğu, olayla ilgili olarak maktulü daha önce öldürmekle tehdit ettiği beyan edilen erkek kardeşi S.A.’nın üvey annesi ve diğer aile bireylerinin maktulü S.A.’nın öldürebileceği doğrultusunda ifadelerinin olmasından dolayı mahkemece tutuklanmış, 3 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılması sonrası olay ile ilgili olarak;
   Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce;  Faili meçhul olayın çözülmesi amacıyla çalışmalara başlanılmış, maktulün öldürüldüğü yerden geriye dönük günlük hareketleri ve yaşantısı incelenerek farklı tespitler elde edilmiş, cinayeti işleyen şahsın maktulün erkek arkadaşı olan ve aynı mahallede ikamet eden A.B. isimli şahıs olduğu ve olayda A.B.’ye yardım eden H.Ş.,K.Ş. ve H.U.  isimli şahısların olduğu tespit edilmesi üzerine şüphelilerin yakalanması için görevlilerimizce 12 Ocak 2018 günü Van ve İstanbul illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda A.B. , H.Ş. ,  K.Ş. ve H.U. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.
   Gözaltına şüphelilerden A.B.’nin alınan beyanında; Maktülenin kız arkadaşı olduğunu, olay günü mahallede bulunan bir okul civarında buluşarak, boş araziye gittiklerini, sohbet esnasında şaka amaçlı maktüle tokat attığını, onun da kendisine  tokat attığını ve  ölmüş annesine sinkaflı sözler söylemesi üzerine sinirlenerek üzerinde bulunan bıçak ile maktülü bıçaklamaya başladığını, düştüğünü görünce koşarak mahalleden arkadaşları olan H.U. ve  H.Ş.  isimli şahısları yanına alarak bayanın ölüp ölmediğini kontrol etmek amacıyla tekrar cesedin yanına gittiklerini, ayağıyla kontrol ettiğinde bayanın öldüğünü anladığını, uzaklaşarak kimseye haber vermediklerini, yakalandığı güne kadar  bir pide fırınında çalışarak hayatına devam ettiğini ve cinayetin unutulacağını düşündüğünü beyan etmiştir.
   Gözaltına alınan  A.B. , H.Ş. , K.Ş. ve H.U. isimli şüpheli şahıslar  için  haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte 15 Ocak 2018  günü adli makamlara sevk edilecektir.
   Van Emniyet Müdürlüğü olarak Halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü asayiş olayının önlenmesi, suçluların adalet önüne çıkarılmasına yönelik olarak çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.