Van'da Geri Dönüşümle Tiyatro Sahnesi

TAKİP ET

Van ili Tuşba ilçesinde faliyet gösteren Alaköy Fatih Belediyesi Çok Programlı Anadolu lisesi kullanılmayan eski sıralardan Sahne oluşturdu.

 

Okula yeni atanan okul müdürü Ahmet AVCI , tiyatro sahnesinin olmayışını fark ettiğini belirterek dar ve kısıtlı imkanlarla nasıl bir sahne yaparız diye düşünmeye başladıklarını, eski olmayanın yenisi olmaz anlayışla yola çıktıklarını ömrünü tamamlamış kullanılamaz sıraları birleştirip sahne haline getirerek eğitime kazandırdıklarını belirtti. Böylece israfın ve yeni harcamaların önünü kesmeye çalıştıklarını belirtti.

                Okul Müdürü AVCI, geri dönüşüm projesine ilk başta çok anlam verilmediğini ama sahnenin tamamlanmasından sonra herkesin hayranlıkla baktığını belirtti. Hem bir geri dönüşüm harikası hem de öğrencilerin sahneyle buluştuğu, toplumun her şeyin yenisini yapma telaşının karşında eski ile yeninin buluşturan bir eser olarak gördükleri belirtti.

Sahnenin İsmi Arif Nihat ASYA

                Okul Müdürü AVCI, Edebiyatçı ve tarihi şahsiyet olan Arif Nihat Asya'nın ismini bu sahneye vererek bir kez daha edebiyat dünyamızın önemli bir ismini daha ölümsüzleştirmeye çalıştıklarını belirtti.

                Sahnenin açılması iki ay bir kısa süre olmasına rağmen bir çok etkinliği ev sahipliği yapan sahneye katkılarından dolayı Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis CEYLANİ'ye ve emeği geçen herkese şükranlarını belirten Okul Müdürü Ahmet AVCI'yı bizde bir kez daha kutluyoruz.