Van'da kim nerede oy kullandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında partililer ve bürokrasi oyunu kullandı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında eşi Sevcan Zorluoğlu’yla birlikte oyunu kullandı.

Zorluoğlu, saat 10.30 sıralarında oy kullanmak için eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Edremit ilçesinde bulunan Hilmi Irak Ortaokuluna geldi. 1214 numaralı sandıkta oyunu kullanan Vali Zorluoğlu, okul çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamadaKaymakam arkadaşlarımızın ve güvenlik birimlerimizin verdiği bilgiler çerçevesinde, bütün sandıklarımız sabah vaktinden önce sandık kurulu başkanı, üyeleri ve güvenlik kuvvetlerimizle birlikte sandık bölgelerine zamanında ulaştırıldı. Okullarımız zamanında açıldı. Herhangi bir eksiklik, aksaklık olmadı. Gerek seçim öncesi, gerekse bugün aldığımız tedbirler çerçevesinde şu ana kadar seçimi olumsuz etkileyecek, vatandaşlarımızın özgür ve hür iradeleriyle oy vermelerini kısıtlayacak herhangi bir hadise meydana gelmemiştir. Saat 17.00’a kadar oy verme işlemi ve akabinde sandıkların ilgili ilçe seçim kuruluna ulaşması sürecinde herhangi bir sorun yaşanmasını beklemiyoruz. Herhangi bir sorunun yaşanmaması için de devlet olarak her türlü tedbiri almış bulunmaktayız” dedi. 

HÜDA PAR Van milletvekili Mehmet Mehdi Oğuz seçmen sandığını gidip oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için HÜDA PAR Van milletvekili Mehmet Mehdi Oğuz sandık başına gidip oy kullandı.

 

"HDP Eş Genel Başkanı Temelli oyunu kullandı   "

  HDP Eş Genel Başkanı ve birinci sıra Van Milletvekili Adayı Temelli, oyunu seçim bölgesi olan Van'da Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde kurulan 1068 nolu sandıkta kullandı.

  Oy sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Temelli, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

CHP Van milletvekili 1.sıra aday Mehmet Kurucu oyunu kullandı:" limize ülkemize ve milletimize hayirli olması temennisiyle oyumuzu kullandık."

HDP Van Milletvekili 2.sıra adayı Bedia Özgökçe ERTAN oyunu kullandı." Özgürlüğe , barışa vesile olsun"

MHP Van milletvekili 1. sıra aday Ramazan ÜÇBAŞ oyunu kullandı.